Janssons fristelse
oppskrift på jansson's frestelse, en klassisk norsk julesnacks med poteter, ansjos og løk. enkel å lage og perfekt for høytiden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store Idaho-poteter
- 2 gule løk
- 14 til 16 svenske ansjosfiléter eller erstatt dem med 3 matjessillfiléter
- 2 spiseskjeer av marinaden som dekker fisken
- 1/4 kopp kremfløte
- 1/4 kopp melk
- 2 spiseskjeer brødsmuler
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og kutt potetene i tynne juliennebiter, ikke legg dem i kaldt vann. Du trenger stivelsen for å tykne retten. Hvis de blir røde eller grå, skyll dem raskt og tørk dem med et kjøkkenpapir. Skjær løken i tynne skiver. Kutt ansjovisen (matjessen) i små biter. Smør en ovnsikker form og legg lag med potet, løk og ansjovis. Begynn og avslutt med potet. Salt og pepper mellom lagene. Bland melk, seterrømme og marinaden, og hell det over retten. Strø et tynt lag med brødsmuler på toppen, og stek i 50 til 60 minutter, eller til potetene er møre og fine.