
Brun ris og bønner
oppskrift på brun ris og bønner, en enkel og sunn rett som passer til alle måltider. perfekt for en mettende og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje koking olje
- 2 kopper brun ris, kokt
- 2 kopper kolbasi, kielbasa eller tilsvarende røkt pølse
- 1 boks svarte bønner
- 1 boks kidneybønner
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje kokingolje i en kjele over middels varme. Kok risen etter anvisningene på pakken. Skjær pølsen i 5 cm store terninger, og ha den i kjelen. Kok til den er godt brunet. Tilsett bønnene og væsken de er i, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Bønnene trenger ikke salt, siden pølsen er salt. Krydre med pepper etter smak. For å servere, øs den varme risen opp i en serveringsskål og hell pølse- og bønnestuvningen over risen.