
Blå mais cubansk taco
Lær hvordan du lager deilige blue corn cuban tacos med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller fest. En smak av cuba hjemme hos deg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer rapsolje
- 1 appelsin, presset
- 3 fedd hvitløk, hakket (kan reduseres for å gjøre det barnevennlig)
- 2 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader
- 680 gram svinefilet, trimmet for fett
- 8 (15 cm) blå mais tortillas
- 8 skiver sveitsisk ost, delt i to
- 8 skiver kokt skinke
- 4 sylteagurpeppers, avrent og tynne skiver (kan reduseres for å gjøre det barnevennlig)
- Tomatsalsa, valgfritt
- Rødløk eller grønn løk, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen 3 spiseskjeer av oljen, appelsinjuicen, hvitløken og oregano i en ildfast form, legg i svinekjøttet og vend det slik at det dekkes av marinaden. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 4 timer.
- 2Varm opp grillen til høy varme eller en non-stick stekepanne med noen spiseskjeer rapsolje over middels høy varme på komfyren.
- 3Ta svinekjøttet ut av marinaden og legg det på grillen. Grill til det er gyllent og lett forkullet, og et øyeblikksmåler som settes inn i midten av kjøttet viser 150 °F (ca. 65 °C), omtrent 12 til 15 minutter. Ta det av grillen og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i 1/4-tommers tykke skiver.
- 4Skru ned varmen på grillen til middels. Legg tortillalefsene på grillen og grill i omtrent 10 sekunder på hver side for å gjøre dem myke. Legg tortillalefsene på en flat overflate. Fordel ingrediensene jevnt over den ene halvdelen av hver tortilla. Begynn med en skive ost, deretter skinke, så noen skiver av svinekjøttet, noen skiver jalapeños og en ny skive ost. Brett toppen av tortillaen over ingrediensene og trykk lett på den. Pensle toppen av tortillaene med litt av den resterende oljen og legg dem på grillen, oljesiden ned, og grill til de er lett gyldne, og trykk på tortillaene for å flate dem ut, i 3 til 4 minutter. Pensle toppen av tortillaene med olje, snu dem og fortsett å grille, trykk ned på tortillaene til de er gyldne og osten har smeltet.