
Svinekjøtt og poteter med appelsinjuice og cola
Lær hvordan du lager en smakfull rett med svinekjøtt, poteter, appelsinjuice og cola. En enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund svinefilet, skåret i 1-tommers terninger
- Salt
- 2 spiseskjeer allsidig mel
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 store Yukon Gold-poteter, skåret i 1-tommers terninger
- 1 kopp løk, hakket i store biter
- 2 poblano-chili, fjernet frø og skåret i store biter
- 1 rød paprika, fjernet frø og skåret i store biter
- 2 kopper fersk appelsinjuice
- 2 kopper cola
- Serveringsforslag: Gult ris og ruget fersk spinat.
Fremgangsmåte
- 1Krydre svinekjøttet med salt etter smak, og dust det lett med mel.
- 2Varm opp oljen i en stor gryte eller en middels stor, tykkbunnet kjele over høy varme. Tilsett svinekjøttet og potetene i den varme oljen, og stek til de er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett løk, poblano-chili og paprika. Fortsett å koke til løken er gjennomsiktig, 3 til 5 minutter. Tilsett appelsinjuice og cola. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke til væsken har kokt inn og fått sausaktig konsistens, 40 til 50 minutter. (Hvis sausen ikke har kokt inn i løpet av denne tiden, sil av væsken og kok den ned separat over høy varme til den tykner.)
- 3Før servering, smak til med mer salt om nødvendig. Server gryten med gult ris og ferske spinatblader som er visnet.




