Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttpaier

Kjøttpaier

Lær hvordan du lager deilige kjøttpaier med denne enkle oppskriften. Perfekt som lunsj eller middag, og enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 20 frosne, usøkte middagsruller, som Rhodes
  • Allsidig mel til utbaking
  • 2 egg blandet med 2 spiseskjeer vann, til eggevaske
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 poblano-pepper, renset og hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 teskje rød pepperflak
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 680 gram kjøttdeig av storfe
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 kopp revet pepper Jack-ost
  • 1/2 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1For bunnen: Legg de frosne rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem tine og heve i 2 til 3 timer.
  2. 2For fyllet: Tilsett oljen i en stor stekepanne og varm opp på middels varme. Kok paprika og løk til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett chiliflak og hvitløk, og kok i ytterligere ett minutt. Overfør til en bolle eller tallerken og sett til side.
  3. 3Sett den samme stekepannen over middels høy varme, tilsett storfekjøttet og stek, og bruk en sleiv til å bryte opp eventuelle klumper. Tilsett chilipulver, spisskummen og 3/4 teskje salt, og stek til kjøttet ikke lenger er rosa, ca. 5 til 7 minutter. Rør inn tomatpuré og 1/4 kopp vann, og bland godt. Bland inn de kokte grønnsakene. Overfør til en bolle og la avkjøle. Når kjøttet er avkjølt, tilsett ost og persille, og smak til med salt og pepper.
  4. 4Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  5. 5For å forme: Kjevle ut hvert rundstykke på en lett melet overflate til en sirkel på ca. 10 cm i diameter, ca. 0,6 cm tykk. Legg 1 1/2 spiseskje av kjøttfyllet i midten av hver sirkel. Pensle rundt kantene med eggeblandingen og brett deigen over for å danne halvmåneformer. Trykk kantene sammen og lag riller med en gaffel. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og pensle toppene med eggeblandingen.
  6. 6Stek til de er gyldne og sprø, ca. 10 til 12 minutter.