
rømmecupcakes
Lær hvordan du lager deilige sur krem cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller som søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- Godteri eller strøssel til pynt
- 2 teskjeer bakepulver
- En klype salt
- 1 ½ stikker usaltet smør, romtemperert
- 1 ½ kopper sukker
- 3 egg
- 1 ½ teskjeer vaniljeekstrakt
- ½ kopp melk
- ¾ kopp rømme
- 1 pose (340 gram) semisøt sjokoladeknapper
- 3 stikker usaltet smør, nesten romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- En klype kosher-salt
- ½ kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 12-koppers muffinsform, muffinsformer.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 4Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Sett til side.
- 5I bollen på en kjøkkenmaskin bland smør og sukker. Bruk flatpisker og pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Slå av maskinen og skrap ned sidene av bollen.
- 6Pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett forsiktig vanilje, melk og rømme. Skrap ned sidene av bollen etter behov. Med maskinen på middels hastighet, bland gradvis inn melet.
- 7Kle en muffinsform med papirformer. Fyll muffinsformene omtrent 2/3 fulle, og fordel røren jevnt i formene.
- 8Sett inn i den forvarmede ovnen og stek i ca. 20 minutter. Sjekk etter omtrent halvveis i steketiden for å forsikre deg om at alt går bra, og roter muffinsformen for jevn steking.
- 9Cupcakesene er ferdige når en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av en kake. Ta ut av ovnen og la avkjøle helt på en avkjølingsrist, før du pynter med frosting og dekorasjoner.
- 10Legg sjokoladechips i en varmebestandig bolle. Fyll en kjele med 2,5 cm vann og plasser bollen med chips oppå kjelen. Kok opp vannet på middels varme. Rør forsiktig i chipsene til de er tre fjerdedeler smeltet. Ta bollen av kjelen og rør av og til til alle chipsene er smeltet.
- 11I bollen på en kjøkkenmaskin med flatpisker, pisk smør til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen og tilsett melis, vanilje og salt. Pisk på lav hastighet til alt er godt blandet. Skru opp hastigheten til middels-høy og pisk i 30 sekunder. Senk hastigheten igjen og tilsett gradvis den smeltede sjokoladen. Skru opp igjen og pisk til sjokoladen er helt innarbeidet og frostingen er lys og luftig.