Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingsatay med peanøttsaus

Kyllingsatay med peanøttsaus

Lær hvordan du lager saftig kyllingsatay med deilig peanøttsaus. En enkel og smakfull forrett som passer perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp naturell yoghurt
  • 1 teskje ferskrevet ingefær
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje karrypulver
  • 680 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i strimler
  • 20 trespyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
  • Vegetabilsk olje, til grilling
  • Salatblader med smør
  • Ferske korianderblader
  • Peanøttsaus, oppskrift følger
  • 1 kopp jevnt peanøttsmør
  • 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • 2 teskjeer rød chili paste, for eksempel sambal
  • 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
  • 2 lime, presset
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 1/4 kopp hakkede peanøtter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland yoghurt, ingefær, hvitløk og karrypulver i en grunn bolle, rør godt sammen. Legg kyllingstrimlene i yoghurtmarinaden og vend forsiktig slik at de blir godt dekket. Dekk til og la kyllingen marinere i kjøleskapet i opptil 2 timer.
  3. 3Tre kyllingbitene på de gjennomvåte grillspyd, og før spydet inn og ut av kjøttet, ned midten av biten, slik at det holder seg på plass under grilling. Varm opp en grillpanne på middels varme og pensle den med litt olje for å unngå at kjøttet setter seg fast. Grill kyllingsatayene i 3 til 5 minutter på hver side, til de er pent stekt og gjennomstekt. Server satayene på et fat dekket med salatblader og koriander; sammen med en liten skål peanøttsaus på siden.
  4. 4Bland peanøttsmør, soyasaus, rød chili paste, brunt sukker og limesaft i en food processor eller blender. Kjør til en jevn saus. Mens motoren går, tilsett litt varmt vann i en tynn stråle for å tynne ut sausen; du trenger kanskje ikke alt. Hell sausen i en fin serveringsskål og pynt med hakkede peanøtter. Server med kyllingsatay.
  5. 5Porsjon: 3 kopper