Agurk- og lime-raita

Agurk- og lime-raita

oppskrift på cucumber-lime raita, en frisk og smakfull forrett med agurk og lime. perfekt for sommermiddager og varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 agurk, revet på de store hullene på et rivjern
  • 2. 1 teskje kosher salt, og mer etter behov
  • 3. 1 kopp naturell helmelk yoghurt (ikke gresk)
  • 4. 2 spiseskjeer finhakket koriander
  • 5. Finrevet skall og saft av 1 lime
  • 6. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland agurken og 1 teskje salt i en sil som står over en bolle, vend det forsiktig sammen og la det stå i 30 minutter.
  2. 22. Bruk hendene dine til å presse ut så mye væske som mulig av agurkskivene, og overfør dem deretter til en bolle. Rør inn yoghurt, koriander og limeskall og -saft. Krydre raitaen med mer salt og pepper, dekk den til med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den skal brukes, maks 2 dager.