
Bohemske dumplings
Lær hvordan du lager deilige bohemian dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller snacks. Enkelt og raskt å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp instantmel
- 2. 1 kopp melk
- 3. 2 eggeplommer
- 4. Salt
- 5. 2 kopper tertebrød i terninger (gamle, tørre)
- 6. 4 spiseskjeer smør
- 7. 1/3 kopp smeltet gåsefett (romtemperatur)
- 8. 2 eggehviter
Fremgangsmåte
- 11. Sikt melet ned i en bolle. I en annen bolle blander du sammen melk og eggeplommer med litt salt. Tilsett melkeblandingen i melet og rør til en jevn deig.
- 22. Stek brødet i smør over middels varme til det er gyldent. Strø brødet over deigen. Hell på gåsefett og la blandingen hvile i 1 time. Bland brødet inn i deigen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i deigen.
- 33. Dypp et kjøkkenhåndkle i vann, klem det ut og legg det i en sil. Ha deigen i silen, trekk håndkleet opp rundt deigen og knyt det umiddelbart over deigen. Overfør den innpakkede deigen til en kjele med kokende vann og en rist, og la den trekke i 1 time. Overfør den til et fat, la den avkjøle litt, og løsne knuten. Skjær dumlingen i skiver med en tråd.
- 44. Anbefalt drikke: Lager