Bohemske dumplings

Bohemske dumplings

Lær hvordan du lager deilige bohemian dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller snacks. Enkelt og raskt å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp instantmel
  • 2. 1 kopp melk
  • 3. 2 eggeplommer
  • 4. Salt
  • 5. 2 kopper tertebrød i terninger (gamle, tørre)
  • 6. 4 spiseskjeer smør
  • 7. 1/3 kopp smeltet gåsefett (romtemperatur)
  • 8. 2 eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt melet ned i en bolle. I en annen bolle blander du sammen melk og eggeplommer med litt salt. Tilsett melkeblandingen i melet og rør til en jevn deig.
  2. 22. Stek brødet i smør over middels varme til det er gyldent. Strø brødet over deigen. Hell på gåsefett og la blandingen hvile i 1 time. Bland brødet inn i deigen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i deigen.
  3. 33. Dypp et kjøkkenhåndkle i vann, klem det ut og legg det i en sil. Ha deigen i silen, trekk håndkleet opp rundt deigen og knyt det umiddelbart over deigen. Overfør den innpakkede deigen til en kjele med kokende vann og en rist, og la den trekke i 1 time. Overfør den til et fat, la den avkjøle litt, og løsne knuten. Skjær dumlingen i skiver med en tråd.
  4. 44. Anbefalt drikke: Lager