Villmoreller sautert med kyllingbryst

Villmoreller sautert med kyllingbryst

Lær hvordan du lager en deilig rett med villmoreller og kyllingbryst. Perfekt for en smakfull middag som imponerer. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund moreller, godt vasket og renset (se rengjøringsanvisning)
  • 1 pund kyllingbryst, uten skinn og ben
  • Salt og pepper
  • 1 spiseskje olivenolje pluss 1/2 spiseskje
  • 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 3 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 1For å rense moreller: Kutt av den harde bunnen på stilken. Vask i tre omganger med kaldt vann. Til den første soaking, tilsett 2 spiseskjeer salt og fjern eventuelt dyreliv som trekkes ut.
  2. 2Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne og legg i kyllingbrystene. For å unngå at pannen blir for full, bør kyllingen stekes i porsjoner. Stek kyllingen til den er godt brunet på begge sider, og ta den ut. Hold den varme mens du steker resten. Hold all ferdigstekt kylling varm mens du fortsetter med morellene.
  3. 3I den samme stekepannen, tilsett resten av olivenoljen (1/2 spiseskje). Ha i morellene og stek i ca. 3 minutter. Tilsett finhakkede sjalottløk og kok i 2 minutter. Legg kyllingen tilbake i pannen. Hell i vin, dekk til og la det småkoke i 3 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rør inn smør og server.