Pasta med blåskjell og kamskjell marinière
Lær hvordan du lager en smakfull pasta med blåskjell og kamskjell marinière. En rask og enkel rett perfekt for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund blåskjell
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt mer til pastavannet
- 2 sjalottløk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- En klype tørkede rød pepperflak
- 1/2 pund hjerteskjell
- 2 kvister estragon, blader fjernet
- 1 kvist timian, blader fjernet
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 340 gram fersk fettucine
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakket fersk persille
- 2 teskjeer finhakket fersk estragon
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele med saltet vann, kok opp. Rens skjellene for tang og eventuelle hår. Sett til side.
- 2I en stor stekepanne, over høy varme, bland smør og olivenolje. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok i 1 til 2 minutter til de er gjennomsiktige. Ikke la det bli brunt. Tilsett chiliflak og rør godt.
- 3Tilsett de reserverte muslingene, blåskjellene, estragon, timian og rosmarin, og fortsett å steke til urtene begynner å dufte. Deglaser med hvitvin og smak til med salt og pepper. Dekk pannen og kok videre over høy varme til skalldyrene har åpnet seg, ca. 3 til 4 minutter.
- 4I mellomtiden, tilsett et par spiseskjeer salt og en liten skvett olivenolje i det kokende vannet. Ha i pastaen og kok til den er al dente. Sil av vannet. Fjern lokket fra sausen med skalldyr og kast rosmarinen. Smak til sausen og juster krydderet om nødvendig. Tilsett den kokte pastaen, hakket persille og estragon, samt parmesan. Vend godt sammen med sausen og skalldyrene til alt er godt blandet. Server umiddelbart.