
Kyllingnuggets
Lær hvordan du lager deilige chicken nuggets hjemme med enkel oppskrift. Perfekt som snacks eller middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kyllingnuggets
- 8 kyllinglår, skinnfrie og uten bein
- 1 kopp kulturmelk
- 1 egg
- 1/4 kopp finhakket frisk gressløk
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1/2 teskje hvitløkssmakende hot pepper-saus (anbefalt: hvitløkssmakende Tabasco)
- Saften av 1 sitron
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- Vegetabilsk olje, til steking
- 1 kopp mel, til å dyppe i
- 3 egg, pisket
- 2 kopper panko (japanske brødsmuler)
- Honning- og sennepsdipp
- 1/4 kopp mild gul sennep
- 1/4 kopp honning
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, mariner kyllingbitene i kulturmelk. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten. Dette vil gjøre kyllingen mør.
- 2Varm opp olje i en dyp panne eller frityrgryte. Sil av og kast kulturmelken. I en foodprocessor, bland den marinerte kyllingen, egg, gressløk, Parmesan, soyasaus, hvitløkssaus med chili, sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en jevn pasta, ca. 1 minutt. Form ca. 5 cm store nuggets og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3I en flat skål, ha i mel, i en annen skål, piskede egg, og i en tredje skål, panko-ristede brødsmuler. Vend nuggetsene først i mel, deretter i egg, og til slutt i panko. Legg dem tilbake på brettet. Dypp i varm olje i små porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 5 minutter. Alternativt kan du varme opp 2 ss vegetabilsk olje i en stor stekepanne og steke nuggetsene, snu hver 2. minutt, i ca. 10 minutter.
- 4Til dippesaus: Bland sennep, honning, salt og pepper i en bolle og rør godt. Kok's tips: Kan lages opptil 1 dag i forveien.
- 5Kok's tips: Å la kyllingen ligge i kulturmelk vil gjøre den mør og saftig.
- 6Du kan kjøpe kulturmelk i meieriavdelingen i butikken, men å blande 1 kopp melk med 1 ss sitronsaft eller eddik gir samme resultat.