Asiatisk marinert svinefilet med ingefærsøtpoteter og femkrydret epler
Oppdag en smakfull oppskrift på asiatisk-marinerte svinestykker servert med ingefærsøtpoteter og fem-spice epler. Perfekt for en spennende middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper vann
- 1/3 kopp kosher-salt
- 1/3 kopp sukker
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 1/2 teskjeer ristet Szechwan-pepperkorn
- 1 spiseskje ristet svart pepper, pluss nykvernet svart pepper
- 4 skiver fersk ingefær, 1/4 tomme tykke
- 2 stjerneanis
- 2 laurbærblader
- 1 4-punds svinekam
- 2 spiseskjeer rapsolje
- Ingefærsøtpoteter (oppskrift følger)
- Fem-krydret epler (oppskrift følger)
- 1/4 kopp gressløk, kuttet i 1-tommers biter, til pynt
- 2 spiseskjeer chilisaus, til pynt (oppskrift følger)
- 6 spiseskjeer smør
- 6 hvitløksfedd, skrelte
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 4 mellomstore søtpoteter, skrelte og grovhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 liten rødløk, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 1/2 teskjeer fem-krydret pulver
- 1 spiseskje brunt sukker, pakket
- 2 Granny Smith- epler, skrelte, kjernede og kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 kopp eplejuice
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje smør
- 1/2 kopp chilipulver, for eksempel ancho, chimayo eller pasilla
- 1/2 spiseskje malt spisskummen
- 1 teskje salt
- 3 kopper rapsolje
Fremgangsmåte
- 1En dag i forveien, bland vann, salt, sukker, soyasaus, pepperkorn, ingefær, anis og laurbærblad i en dyp ildfast form stor nok til å romme svinenakken, og rør om for å blande. Legg svinenakken i formen; hvis den ikke er dekket, tilsett mer vann. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Skyll svinenakken grundig med kaldt vann, tørk den godt, og krydre med nykvernet pepper etter smak. Varm opp en stor stekepanne på høy varme, tilsett oljen, og svirvle for å dekke bunnen. Når oljen begynner å glitre, legg i svinenakken og brun den på alle sider. Overfør svinenakken til en stekeplate og stek den til den er gjennomvarm, med en kjernetemperatur på ca. 52 grader Celsius (125 grader Fahrenheit), i 25 til 30 minutter. Innvendig vil den forbli rosa.
- 3La svinenakken hvile i 10 minutter før den skjæres i 0,6 cm tykke skiver. Fordel de søtpotetene med ingefær på 4 tallerkener, plasser svinenakken rundt, og legg til fem-spice epler. Pynt med gressløk, drypp over chilolje, og server.
- 4Varm opp en liten kjele på middels varme. Tilsett 1 ss smør og svirvle for å dekke bunnen. Tilsett hvitløk og ingefær, og sautér under omrøring av og til til hvitløken er brun, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett fløte og reduser den med en tredjedel på lav varme, ca. 10 minutter. Hold varm.
- 5I mellomtiden, ha søtpotetene i en stor kjele med nok vann til å dekke dem helt. Kok opp på høy varme og kok til de lett kan stikkes gjennom med en knivspiss, 20 til 30 minutter. Sil av vannet og overfør til en food processor. Tilsett fløten og kjør til jevnt. Rør inn resten av smøret, krydre med salt og pepper, og kjør til puré. Overfør potetene til en bolle, juster krydderet, og server.
- 6For fem-spice epler: Varm opp en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett oljen og svirvle for å dekke bunnen. Når oljen begynner å glitre, tilsett løk og sautér under omrøring til den er brun, ca. 8 til 10 minutter.
- 7Tilsett fem-spice pulver, brunt sukker, epler og juice. Rør om, krydre med salt og pepper etter smak, og kok til væsken er redusert til halvparten, ca. 12 minutter. Eplene skal beholde formen, og noe væske skal fortsatt være i pannen; ikke overkok. Rør inn smøret og juster krydderet. Server varm.
- 8For chilolje: I en middels stor stekepanne, bland chilipulver, spisskummen og salt, og varm opp på middels varme til blandingen begynner å ryke. Visp inn oljen og fjern fra varmen.
- 9La chiloljen avkjøles, overfør den til et glasskrukke, og la stå over natten. Dekk til og bruk eller oppbevar. Oljen vil skille seg fra faststoffene; bruk kun den røde oljen.