Pizza Pizzas

Pizza Pizzas

Lær hvordan du lager deilige pizza pizzas hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask middag eller helgefeiring. Enkelt, godt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje kosher salt
  • 1 spiseskje rent olivenolje
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 2 kopper brødmel (til brødmaskiner)
  • 1 teskje tørrgjær
  • 2 teskjeer olivenolje
  • Olivenolje, til pizzabunnen
  • Mel, til å drysse på pizzaspaden
  • 1 1/2 unser pizzasaus
  • 1/2 teskje hakkede friske urter som timian, oregano, rød pepperflak, for eksempel
  • En blanding av 3 revne oster som mozzarella, Monterey Jack og provolone

Fremgangsmåte

  1. 1Legg sukker, salt, olivenolje, vann, 1 kopp mel, gjær og den resterende koppen med mel i mikserskålens arbeidsskål.
  2. 2Bruk flatpaddle-vedlegget, start mikseren på lav hastighet og bland til deigen akkurat har samlet seg, og danner en ball. Smør krokvedlegget med kokespray. Fest krokvedlegget til mikseren og elt i 15 minutter på middels hastighet.
  3. 3Riv av en liten bit av deigen og trykk den flat til en skive. Strekk deigen til den er tynn. Hold den opp mot lyset og se etter om det har dannet seg et stekrens vindu, eller en stram membran. Hvis deigen revner før dette skjer, elt den i ytterligere 5 til 10 minutter.
  4. 4Rull pizzadeigen til en jevn ball på kjøkkenbenken. Legg den i en rustfri stål- eller glassbolle. Tilsett 2 teskjeer olivenolje i bollen og vend den rundt for å dekke. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 18 til 24 timer.
  5. 5Plasser pizzasteinen eller flisen på bunnen av en kald ovn, og skru ovnen opp til høyeste temperatur, ca. 250°C (500°F). Hvis ovnen har spiraler på ovnsbunnen, plasser flisen på nederste rille.
  6. 6Del deigen i to like deler med en kniv eller deigskrape. Trykk ut til en skive på kjøkkenbenken, og brett deretter deigen til en ball.
  7. 7Fukt hendene lett med vann og gni dem mot kjøkkenbenken for å fukte overflaten. Rull deigen på overflaten til den strammer seg. Dekk én ball med et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
  8. 8Gjenta trinnene med den andre delen av deigen. Hvis du ikke skal bake den neste pizzaen med en gang, spray innsiden av en ziplock-pose med kokespray og legg deigballen i posen. Oppbevar i kjøleskapet i opptil 6 dager.
  9. 9Strø mel på pizzaspaden og legg deigen oppå. Bruk hendene til å forme en kant rundt pizzaen. Strekk deigen til en rund skive, og roter den etter hver utstrekkning. Kast deigen i luften hvis du tør. Rist på pizzaen på spaden for å forsikre deg om at den glir over på pizzasteinen eller flisen. (Stek pizzaen umiddelbart for en sprø skorpe, eller la den hvile i 30 minutter for en seigere tekstur.)
  10. 10Pensle kanten av pizzaen med olivenolje. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen. Strø urtene over, og topp med osten.
  11. 11Skyv pizzaen over på flisen og stek i 7 minutter, eller til den er boblende og gyllenbrun. La den hvile i 3 minutter før du skjærer i den.