Asiatisk kyllingnudelsuppe
Lag en varm og smakfull asiatisk kyllingsuppe med nudler. Perfekt for en rask og næringsrik middag. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer mirin
- 1 teskje mørk sesamolje, pluss 1 teskje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk ingefær, finhakket
- 1 spiseskje sukker
- 4 spiseskjeer riseddik
- 1/2 teskje vietnamesisk chilipaste
- 8 kopper kyllingkraft
- 340 gram kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i tynne skiver på tvers
- 4 kopper hakkede kinesiske grønnsaker eller Napa-kål
- 1 (150 grams) pakke risnudler, tilberedt i henhold til pakkens anvisninger
- 1/2 kopp hakkede ferske korianderblader
- 6 vårløk, tynne skiver på skrå
Fremgangsmåte
- 1Bland soyasaus, mirin, 1 teskje av sesamoljen, hvitløk, ingefær, sukker, eddik og chilipaste i en liten bolle.
- 2Varm opp buljongen i en middels stor kjele. Tilsett soyasausblandingen, kyllingen og grønnsakene, og kok opp. La det småkoke i to minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett den resterende teskjeen sesamolje. Smak til og juster krydderet.
- 3Hell over de forberedte kinesiske nudlene. Pynt med koriander og vårløk.