
Krydret siciliansk kylling
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel spicy sicilian chicken. Perfekt for en rask middag med autentisk smak fra Sicilia.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 røde løk, kuttet i båter
- 1/3 kopp uten stein oliven med olje
- 8 til 12 tørkede chili, som cayenne eller arbol, delt i to
- 6 laurbærblader
- 1 appelsin, delt i to
- 8 kyllinglår med skinn og bein (ca. 900 gram)
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 500 grader Fahrenheit. Legg løk, oliven, chili og laurbærblad på et stekebrett med kant. Kutt den halve appelsinen i båter og legg dem på stekebrettet.
- 2Fordel kyllinglårene jevnt med skinnsiden opp på stekebrettet, oppå de andre ingrediensene. Drypp over olivenolje og press saften av den gjenværende appelsinen over. Krydre med salt.
- 3Stek til kyllingen er gjennomstekt og skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 30 til 35 minutter. Kast laurbærbladene. Server kyllingen med løk, oliven, appelsiner og stekesjyen.