Krydret siciliansk kylling

Krydret siciliansk kylling

Lær hvordan du lager en smakfull og enkel spicy sicilian chicken. Perfekt for en rask middag med autentisk smak fra Sicilia.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 røde løk, kuttet i båter
  • 1/3 kopp uten stein oliven med olje
  • 8 til 12 tørkede chili, som cayenne eller arbol, delt i to
  • 6 laurbærblader
  • 1 appelsin, delt i to
  • 8 kyllinglår med skinn og bein (ca. 900 gram)
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rist i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 500 grader Fahrenheit. Legg løk, oliven, chili og laurbærblad på et stekebrett med kant. Kutt den halve appelsinen i båter og legg dem på stekebrettet.
  2. 2Fordel kyllinglårene jevnt med skinnsiden opp på stekebrettet, oppå de andre ingrediensene. Drypp over olivenolje og press saften av den gjenværende appelsinen over. Krydre med salt.
  3. 3Stek til kyllingen er gjennomstekt og skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 30 til 35 minutter. Kast laurbærbladene. Server kyllingen med løk, oliven, appelsiner og stekesjyen.