
Garam Masala
lær hvordan du lager garam masala hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for å tilføre indisk smak til dine retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 tørkede laurbærblader
- 7 svarte kardemommekapsler, kun frø*
- 1 teskje hele svarte pepperkorn
- 2 teskjeer spisskummenfrø
- 1 teskje malt kanel
- 5 hele nellikspiker
Fremgangsmåte
- 1Hver indisk kokk har sin egen versjon av denne klassiske krydderblandingen.
- 2Mal de tørkede laurbærbladene, kardemommekjernene, pepperkornene, spisskummenfrøene, kanelen og hele nellikene sammen til et fint pulver ved bruk av en krydderkvern eller morter og støter. Oppbevar krydderblandingen i en vakuumforseglet glasskrukke på et kjølig, mørkt sted. Garam masalaen vil holde seg i flere måneder.