Garam Masala

Garam Masala

lær hvordan du lager garam masala hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for å tilføre indisk smak til dine retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 tørkede laurbærblader
  • 7 svarte kardemommekapsler, kun frø*
  • 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 1 teskje malt kanel
  • 5 hele nellikspiker

Fremgangsmåte

  1. 1Hver indisk kokk har sin egen versjon av denne klassiske krydderblandingen.
  2. 2Mal de tørkede laurbærbladene, kardemommekjernene, pepperkornene, spisskummenfrøene, kanelen og hele nellikene sammen til et fint pulver ved bruk av en krydderkvern eller morter og støter. Oppbevar krydderblandingen i en vakuumforseglet glasskrukke på et kjølig, mørkt sted. Garam masalaen vil holde seg i flere måneder.