Gammeldags kyllingsuppe

Gammeldags kyllingsuppe

Lær hvordan du lager en klassisk gammeldags kyllingsuppe med en enkel oppskrift. Perfekt for kalde dager og helge kos. Enkel, smakfull og næringsrik.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 3 gulrøtter, skivet
  • 2 stilker selleri, skivet
  • 6 kopper vann
  • 1 kylling, delt i fire
  • 1/4 kopp hakket persille
  • 1 kopp små eggnudler
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte. Kok løk og selleri til de er gjennomsiktige. Krydre kyllingstykkene rikelig med salt og pepper. Legg kyllingen med skinnsiden ned i gryten og brun den, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøtter og dekk med vann. La det småkoke og kok i 1 time. Ta kyllingen ut av suppen og la den avkjøle. Fjern kjøttet fra beina og riv det i biter, kast skinnet. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn persille og nudler. La det koke i ytterligere 20 minutter.