
Gammeldags kyllingsuppe
Lær hvordan du lager en klassisk gammeldags kyllingsuppe med en enkel oppskrift. Perfekt for kalde dager og helge kos. Enkel, smakfull og næringsrik.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 3 gulrøtter, skivet
- 2 stilker selleri, skivet
- 6 kopper vann
- 1 kylling, delt i fire
- 1/4 kopp hakket persille
- 1 kopp små eggnudler
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte. Kok løk og selleri til de er gjennomsiktige. Krydre kyllingstykkene rikelig med salt og pepper. Legg kyllingen med skinnsiden ned i gryten og brun den, ca. 5 minutter. Tilsett gulrøtter og dekk med vann. La det småkoke og kok i 1 time. Ta kyllingen ut av suppen og la den avkjøle. Fjern kjøttet fra beina og riv det i biter, kast skinnet. Legg kjøttet tilbake i gryten og rør inn persille og nudler. La det koke i ytterligere 20 minutter.