
Sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Lær hvordan du lager perfekte chocolate chip cookies hjemme. En enkel oppskrift for sprø og myke kjeks, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp usaltet smør, romtemperert
- 2. 2 egg
- 3. 1/2 kopp godt pakket brunt sukker
- 4. 1/2 kopp vanlig sukker
- 5. 1 ss ren vaniljeekstrakt
- 6. 2 kopper hvetemel
- 7. 1/2 ts natron
- 8. 1/4 ts salt
- 9. 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 10. 1 kopp grovhakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Smør innsatsen til slow cooker med smør eller vegetabilsk olje. Klipp et stykke vokspapir til å passe bunnen og smør det. I en bolle, pisk smør, egg, sukker og vanilje sammen til det blir lyst og luftig. I en separat bolle, rør sammen mel, natron og salt. Bland de tørre ingrediensene inn i smørblandingen. Rør inn sjokoladebiter og valnøtter til det er godt blandet. Skje deigen jevnt i slow cookeren og jevn ut toppen. Dekk til og kok på lav varme i omtrent 3 timer, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La lokket stå litt på gløtt de siste 30 minuttene. Slå av varmen og fjern innsatsen fra slow cookeren. La den avkjøle i innsatsen i 30 minutter. Vend ut på en avkjølingsrist. Del kaken i to på langs, og skjær deretter hver del i skiver på tvers. Server varm eller romtemperert.
- 22. Smør innsatsen til slow cookeren med smør eller vegetabilsk olje. Klipp et stykke vokspapir til å passe bunnen og smør det.
- 33. I en bolle, pisk smør, egg, sukker og vanilje sammen til det blir lyst og luftig. I en separat bolle, rør sammen mel, natron og salt. Bland de tørre ingrediensene inn i smørblandingen. Rør inn sjokoladebiter og valnøtter til det er godt blandet.
- 44. Skje deigen jevnt i slow cookeren og jevn ut toppen. Dekk til og kok på lav varme i omtrent 3 timer, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La lokket stå litt på gløtt de siste 30 minuttene.
- 55. Slå av varmen og fjern innsatsen fra slow cookeren. La den avkjøle i innsatsen i 30 minutter. Vend ut på en avkjølingsrist. Del kaken i to på langs, og skjær deretter hver del i skiver på tvers. Server varm eller romtemperert.