
Hasselbackpoteter
lær hvordan du lager perfekte hasselback poteter med denne enkle oppskriften. sprø og smakfulle poteter som passer til alle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 store russetpoteter (ca. 170–225 g hver)
- 3/4 av en spiseskje (6 ss) usaltet smør, smeltet
- 1 teskje salt
- 3 ss fin, tørr brødsmuler
- Spesialutstyr: 2 trepinner eller tresleiver med håndtak på ca. 1,3 cm i diameter; bakepapir
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 190°C. Skrell potetene, og legg dem i en stor bolle med kaldt vann etter hvert som du skreller (for å forhindre misfarging). Arbeid med én potet om gangen, og skjær en tynn skive langs lengden av én side av poteten med en skarp liten kniv slik at den kan stå flatt på skjærebrettet, om nødvendig. Legg spisepinner eller skjeer parallelt på skjærebrettet, og plasser poteten langs lengden mellom dem. Hold spisepinnene mot poteten, og skjær tverrgående snitt 1/8 tomme (ca. 3 mm) fra hverandre ned til spisepinnene (ikke skjær helt ned til spisepinnene på de smale endene av poteten, ellers faller skivene av). Legg poteten tilbake i vannet etter skjæring. Legg bunnen av en lav bakeform (ca. 2,5 cm dyp) med bakepapir, og smør deretter bakepapiret. Sil av vannet fra potetene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Pensle potetene med 2 spiseskjeer smør (til sammen), og legg dem i bakeformen. Strø over salt. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek potetene til de er akkurat møre, ca. 40–45 minutter. Fjern deretter folien og stek i ytterligere 10–15 minutter til de er møre. Forvarm grillen. Pensle potetene med 2 spiseskjeer smør, og dryss over brødsmuler. Grill ca. 5 tommer (ca. 13 cm) fra varmen til de er gyldne, ca. 2 minutter. Drypp over resten av smøret og server umiddelbart.
- 2Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 190°C.
- 3Skrell potetene, og legg dem i en stor bolle med kaldt vann etter hvert som du skreller (for å forhindre misfarging). Arbeid med én potet om gangen, og skjær en tynn skive langs lengden av én side av poteten med en skarp liten kniv slik at den kan stå flatt på skjærebrettet, om nødvendig. Legg spisepinner eller skjeer parallelt på skjærebrettet, og plasser poteten langs lengden mellom dem. Hold spisepinnene mot poteten, og skjær tverrgående snitt 1/8 tomme (ca. 3 mm) fra hverandre ned til spisepinnene (ikke skjær helt ned til spisepinnene på de smale endene av poteten, ellers faller skivene av). Legg poteten tilbake i vannet etter skjæring.
- 4Legg bunnen av en lav bakeform (ca. 2,5 cm dyp) med bakepapir, og smør deretter bakepapiret. Sil av vannet fra potetene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Pensle potetene med 2 spiseskjeer smør (til sammen), og legg dem i bakeformen. Strø over salt. Dekk formen tett med aluminiumsfolie og stek potetene til de er akkurat møre, ca. 40–45 minutter. Fjern deretter folien og stek i ytterligere 10–15 minutter til de er møre.
- 5Forvarm grillen.
- 6Pensle potetene med 2 spiseskjeer smør, og dryss over brødsmuler. Grill ca. 5 tommer (ca. 13 cm) fra varmen til de er gyldne, ca. 2 minutter. Drypp over resten av smøret og server umiddelbart.