Hello Fresh Mobile Banner
Røstede rødbeter og gulrøtter med spisskummenvinaigrette, kikertpuré og flatbrød

Røstede rødbeter og gulrøtter med spisskummenvinaigrette, kikertpuré og flatbrød

oppskrift på en smakfull rett med ovnsbakte rødbeter og gulrøtter, servert med spisskummen-vinaigrette, kikertepure og flatbrød. enkel og sunn kveldsmat eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 mellomstore rødbeter (røde og gullfargede), renset og trimmet
  • 2. 5 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 2/3 kopp vann
  • 5. 6 mellomstore gulrøtter med grønne topper
  • 6. 2 teskjeer ferske timianblader
  • 7. 1 1/2 teskjeer spisskummenfrø
  • 8. 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 9. 1/2 kopp ferske italienske persilleblader
  • 10. 1/4 kopp tynne skiver av sjalottløk (ca. 1 stor)
  • 11. 4 teskjeer fersk sitronjuice, delt
  • 12. kikertepure
  • 13. 6 ferdigkjøpte flatbrød

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg rødbetene i en stekeplate; drypp 2 spiseskjeer olivenolje over. Strø over 1 teskje salt; vend godt. Tilsett 2/3 kopp vann i stekeplaten; ordne de gylne rødbetene på den ene siden av platen og de røde på den andre siden. Dekk med aluminiumsfolie. Stek til de er møre, ca. 45 minutter.
  2. 2I mellomtiden, trim de grønne toppene på gulrøttene til 2,5 cm. Skrell gulrøttene og del dem i tre deler på tvers, deretter i fire på langs. Legg gulrøttene på en bakeplate med opphøyde kanter. Drypp med 3 spiseskjeer olivenolje og strø over timian, salt og pepper; vend godt for å dekke. Stek til gulrøttene er møre og begynner å bli brune, og rør av og til, ca. 20 minutter. La gulrøttene og rødbetene avkjøle.
  3. 3Bruk fingrene til å gni av skallet på rødbetene. Kutt hver rødbete i 6 båter. Legg de gylne rødbetene i en middels stor bolle og de røde i en annen.
  4. 4Rist spisskummenfrø i en tørr panne over middels varme til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Overfør ¾ teskje spisskummenfrø til en morter eller krydderkvern; knus fint.
  5. 5Legg hele spisskummenfrø, malt spisskummen og eddik i en liten bolle; visp inn ½ kopp olje. Smak til med salt og pepper.
  6. 6Forberedelse: Rødbeter, gulrøtter og vinaigrette kan lages én dag i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskap. La alt komme til romtemperatur og visp vinaigretten igjen før bruk.
  7. 7Tilsett persille, sjalottløk, 2 teskjeer sitronsaft, gulrøtter og ⅔ av spisskummenvinaigretten i bollen med de gylne rødbetene; vend forsiktig for å blande.
  8. 8Tilsett resten av vinaigretten og 2 teskjeer sitronsaft i bollen med de røde rødbetene; vend forsiktig.
  9. 9Smak til begge rødbetblandingene med salt og pepper.
  10. 10Legg en generøs klatt kikertpuré og en flatbrød på hver av 6 tallerkener.
  11. 11Skje den gylne rødbete- og gulrotblandingen ved siden av.
  12. 12Legg de røde rødbetene inn i den gylne rødbetblandingen og server.