Røstede rødbeter og gulrøtter med spisskummenvinaigrette, kikertpuré og flatbrød
oppskrift på en smakfull rett med ovnsbakte rødbeter og gulrøtter, servert med spisskummen-vinaigrette, kikertepure og flatbrød. enkel og sunn kveldsmat eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 10 mellomstore rødbeter (røde og gullfargede), renset og trimmet
- 2. 5 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
- 3. 1 teskje salt
- 4. 2/3 kopp vann
- 5. 6 mellomstore gulrøtter med grønne topper
- 6. 2 teskjeer ferske timianblader
- 7. 1 1/2 teskjeer spisskummenfrø
- 8. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 9. 1/2 kopp ferske italienske persilleblader
- 10. 1/4 kopp tynne skiver av sjalottløk (ca. 1 stor)
- 11. 4 teskjeer fersk sitronjuice, delt
- 12. kikertepure
- 13. 6 ferdigkjøpte flatbrød
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg rødbetene i en stekeplate; drypp 2 spiseskjeer olivenolje over. Strø over 1 teskje salt; vend godt. Tilsett 2/3 kopp vann i stekeplaten; ordne de gylne rødbetene på den ene siden av platen og de røde på den andre siden. Dekk med aluminiumsfolie. Stek til de er møre, ca. 45 minutter.
- 2I mellomtiden, trim de grønne toppene på gulrøttene til 2,5 cm. Skrell gulrøttene og del dem i tre deler på tvers, deretter i fire på langs. Legg gulrøttene på en bakeplate med opphøyde kanter. Drypp med 3 spiseskjeer olivenolje og strø over timian, salt og pepper; vend godt for å dekke. Stek til gulrøttene er møre og begynner å bli brune, og rør av og til, ca. 20 minutter. La gulrøttene og rødbetene avkjøle.
- 3Bruk fingrene til å gni av skallet på rødbetene. Kutt hver rødbete i 6 båter. Legg de gylne rødbetene i en middels stor bolle og de røde i en annen.
- 4Rist spisskummenfrø i en tørr panne over middels varme til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Overfør ¾ teskje spisskummenfrø til en morter eller krydderkvern; knus fint.
- 5Legg hele spisskummenfrø, malt spisskummen og eddik i en liten bolle; visp inn ½ kopp olje. Smak til med salt og pepper.
- 6Forberedelse: Rødbeter, gulrøtter og vinaigrette kan lages én dag i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskap. La alt komme til romtemperatur og visp vinaigretten igjen før bruk.
- 7Tilsett persille, sjalottløk, 2 teskjeer sitronsaft, gulrøtter og ⅔ av spisskummenvinaigretten i bollen med de gylne rødbetene; vend forsiktig for å blande.
- 8Tilsett resten av vinaigretten og 2 teskjeer sitronsaft i bollen med de røde rødbetene; vend forsiktig.
- 9Smak til begge rødbetblandingene med salt og pepper.
- 10Legg en generøs klatt kikertpuré og en flatbrød på hver av 6 tallerkener.
- 11Skje den gylne rødbete- og gulrotblandingen ved siden av.
- 12Legg de røde rødbetene inn i den gylne rødbetblandingen og server.