
Ristet steinbiter med fennikel- og safranskompote
oppskrift på ovnsbakt piggvar servert med en smakfull fennikel-saffronkompott, perfekt for en elegant middagsopplevelse
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 3/4 til 3 pund monkfishfileter (omtrent 5), godt trimmet
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 2 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1/4 teskje (pakket) knuste safrantråder
- Fennikel-safran-kompote
Fremgangsmåte
- 1Bruk en liten skarp kniv og fjern all membran og gråe deler fra steinbiterfiletene. Bland olje, hvitløk og safran i en stor bolle. Tilsett fisken og vend den godt i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet, vend av og til, i minst 3 timer og opptil 1 dag. Forvarm ovnen til 230°C. Legg fisken, med marinaden fortsatt klistret til, på et stekebrett med høye kanter. Strø over salt og pepper. Stek til fisken føles fast å ta på og er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Legg Fennikel-Safran-kompotten på tallerkener. Skjær fisken diagonalt i 1,5 cm tykke skiver. Legg dem oppå kompotten.
- 2Bruk en liten skarp kniv og fjern all membran og gråe deler fra steinbiterfiletene. Bland olje, hvitløk og safran i en stor bolle. Tilsett fisken og vend den godt i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet, vend av og til, i minst 3 timer og opptil 1 dag.
- 3Forvarm ovnen til 230°C. Legg fisken, med marinaden fortsatt klistret til, på et stekebrett med høye kanter. Strø over salt og pepper. Stek til fisken føles fast å ta på og er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Legg Fennikel-Safran-kompotten på tallerkener. Skjær fisken diagonalt i 1,5 cm tykke skiver. Legg dem oppå kompotten.