
Agurksandwich, reddik og vannkresse med trøffelgeitost
oppskrift på friske agurksandwiches med reddik, vannkresse og trufflet geitost, perfekt som forrett eller lett lunsj for sommerdager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 9 unser myk, fersk geitost
- 1/2 kopp hakket vannlilje
- 1 teskje trøffelolje
- 12 svært tynne skiver hvitt brød
- 1 bunt reddiker, svært tynne skiver
- 1/2 engelsk hothouse-agurk, skrelt og tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Bland geitost, vannløk og trøffelolje i en foodprocessor til det er akkurat blandet. Krydre med salt og pepper. Legg brødskivene på arbeidsflaten. Smør hver skive med geitostblandingen, og fordel den jevnt. Sett til side 24 reddikskiver til pynt. Topp 6 brødskiver med agurkskiver, deretter de resterende reddikskivene. Strø over litt pepper. Legg de resterende brødskivene med ostesiden ned. (Kan lages 2 timer i forveien. Pakk hver enkelt inn i kjøkkenpapir og oppbevar i kjøleskapet.) Trim kantene på smørbrødene. Skjær hver smørbrød i 4 kvadrater. Overfør til et serveringsfat. Topp hver med én reddikskive og server.
- 2Bland geitost, vannløk og trøffelolje i en foodprocessor til det er akkurat blandet. Krydre med salt og pepper. Legg brødskivene på arbeidsflaten. Smør hver skive med geitostblandingen, og fordel den jevnt. Sett til side 24 reddikskiver til pynt. Topp 6 brødskiver med agurkskiver, deretter de resterende reddikskivene. Strø over litt pepper. Legg de resterende brødskivene med ostesiden ned. (Kan lages 2 timer i forveien. Pakk hver enkelt inn i kjøkkenpapir og oppbevar i kjøleskapet.)
- 3Trim kantene på smørbrødene. Skjær hver smørbrød i 4 kvadrater. Overfør til et serveringsfat. Topp hver med én reddikskive og server.