Mostede kålrot med muskatnøtt

Mostede kålrot med muskatnøtt

oppskrift på mosede kålrot med et hint av muskatnøtt – enkel og velsmakende tilbehør for hele familien

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 pund neper, skrellet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 2. 1/2 kopp (1 stang) smør, smeltet
  • 3. 1/4 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C. Vend neper og smør i en 33 x 23 x 5 cm glassform. Strø over salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til de er møre, ca. 1 time. Ta ut av ovnen og mos grovt. Rør inn muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160°C. Vend neper og smør i en 33 x 23 x 5 cm glassform. Strø over salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til de er møre, ca. 1 time. Ta ut av ovnen og mos grovt. Rør inn muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.