
Kyllingkraft
Lær hvordan du lager en deilig kyllingkraft fra bunnen av med vår enkle oppskrift. Perfekt som base for supper og sauser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 1,5 til 2 kg) hel kylling, delt i 8 stykker
- 2 selleristenger, kuttet i 5 cm lange biter
- 2 gulrøtter, delt i fire
- 2 mellomstore løk, uten skrell, trimmet og delt i to
- 6 ferske persiljestilker (uten blader)
- 1 tyrkisk eller ½ kalifornisk laurbærblad
- 8 hele sort pepperkorn
- 4 liter kaldt vann
- 1 ½ teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp alle ingrediensene i en stor kjele på 8–10 liter og fjern skum. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og fjern skum av og til, i 3 timer. Fjern kyllingen, og sil deretter kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Hvis du skal bruke kraften med en gang, fjern og kast eventuelt fett som har samlet seg på overflaten. Hvis ikke, avkjøl kraften helt uten lokk, deretter sett den i kjøleskapet, dekk den til, og fjern eventuelt fastfrosset fett før bruk.
- 2Kok opp alle ingrediensene i en stor kjele på 8–10 liter og fjern skum. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og fjern skum av og til, i 3 timer.
- 3Fjern kyllingen, og sil kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Hvis du skal bruke kraften med en gang, fjern og kast eventuelt fett som har samlet seg på overflaten. Hvis ikke, avkjøl kraften helt uten lokk, deretter sett den i kjøleskapet, dekk den til, og fjern eventuelt fastfrosset fett før bruk.