
Tomat-, sylteagurk- og burratasalat
en frisk og smakfull salat med tomat, syltet melon og burrataost, perfekt for sommeren. enkel å lage og passer som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2. 1/2 teskje kosher-salt
- 3. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer
- 4. 450 gram Sharlyn- eller Galia-melon, skrelt og skåret i tynne skiver
- 5. 1 stor heirloom-tomat, skivet
- 6. 340 gram fersk burrata eller mozzarella, revet i biter
- 7. Olivenolje (til å dryppe over)
- 8. Ferske basilikumblader (til servering)
- 9. Flakete havsalt (som Maldon)
Fremgangsmåte
- 11. Bland eddik, kosher salt, 1/4 teskje pepper og 2 spiseskjeer vann i en stor bolle; tilsett melon og vend godt slik at den dekkes. La stå i romtemperatur i minst 30 minutter. Fjern melon fra syltevæsken og legg den på et fat sammen med tomat og burrata. Drypp over olje og litt av syltevæsken, topp med basilikum, og krydre med havsalt og pepper. Forbered gjerne i forveien: Melon kan syltes 2 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.