
Suppe med svarte bønner og chorizo
Lær hvordan du lager en deilig black bean and chorizo-suppe med vår enkle oppskrift. Perfekt for en varmende forrett eller hovedrett på kjølige dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 (ca. 100–120 gram) link med spansk chorizo (krydret, saltet svinepølse), grovhakket
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 stort hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 1/4 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 1/2 til 3 kopper kyllingkraft
- 2 bokser á 15–19 unser (ca. 425–540 gram) svarte bønner, skylt og avrent
- Pynt: skiver av tynne sitronrunder og hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Kok chorizo, løk, hvitløk, paprika, pepperflak, spisskummen og salt i olje i en tung kjele på 3 liter over middels varme, mens du rører, til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Tilsett buljong (2 1/2 kopper for mindre bønnebokser eller 3 kopper for større) og bønner, og la det småkoke, delvis dekket, i 15 minutter. Mos lett bønneblandingen med en potetmoser for å tykne den litt.