Hello Fresh Mobile Banner
Penne med tomat-, bacon- og ostesaus

Penne med tomat-, bacon- og ostesaus

Lær å lage en smakfull penne med tomatsaus, bacon og ost. En enkel og rask oppskrift perfekt for en mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 skiver bacon, hakket
  • 6 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 1 boks på 28 gram med hakkede tomater i juice
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 1/2 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket knust rød pepper
  • 4 ss hakket fersk italiensk persille
  • 450 g penne
  • 1/2 til 3/4 kopp smuldret blåmuggost, fetaost eller grovt revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Stek bacon i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme til det er sprøtt. Skje av alt unntatt 4 spiseskjeer av fettet fra pannen. Tilsett hvitløk i pannen og rør i 30 sekunder. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett tomater med saft, tomatpuré, oregano og knust rød pepper. La det småkoke til sausen tykner litt, rør av og til, ca. 10 minutter. Bland inn 2 spiseskjeer persille.
  2. 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann. Sett pastaen tilbake i kjelen. Tilsett sausen. Vend godt over middels varme til sausen dekker pastaen, og tilsett det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen, hvis blandingen virker tørr. Bland inn osten. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle. Strø over resten av persillen.
  3. 3Stek bacon i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme til det er sprøtt. Skje av alt unntatt 4 spiseskjeer av fettet fra pannen. Tilsett hvitløk i pannen og rør i 30 sekunder. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett tomater med saft, tomatpuré, oregano og knust rød pepper. La det småkoke til sausen tykner litt, rør av og til, ca. 10 minutter. Bland inn 2 spiseskjeer persille.
  4. 4I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann.
  5. 5Sett pastaen tilbake i kjelen. Tilsett sausen. Vend godt over middels varme til sausen dekker pastaen, og tilsett det reserverte kokevannet, en spiseskje av gangen, hvis blandingen virker tørr. Bland inn osten. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle. Strø over resten av persillen.