Hello Fresh Mobile Banner
Salt brioche

Salt brioche

lær hvordan du lager savory brioche, en myk og smakfull brødvariant perfekt til frokost eller som snacks. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp/80 milliliter melk
  • 2. 2 spiseskjeer/30 gram honning
  • 3. 1 teskje/5 gram tørrgjær
  • 4. 14 unser/400 gram hvetemel (ca. 3 kopper)
  • 5. 3 store egg
  • 6. 1/2 kopp/120 gram romtemperert schmaltz
  • 7. 1 1/2 teskje/8 gram kosher-salt
  • 8. Olje, smør eller ekstra schmaltz til å smøre formen

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner melk, honning og gjær i bollen til en stående kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok (dette kan også gjøres for hånd i en stor bolle hvis du ikke har en maskin). Sett på maskinen for å fordele gjæren. Tilsett melet og sett maskinen til middels hastighet. Når melet begynner å absorbere væsken, tilsett eggene, ett om gangen. Når eggene er godt innarbeidet, tilsett smulten, deretter saltet, og kjør på høy hastighet til alle ingrediensene er godt blandet, ca. 3–5 minutter.
  2. 22. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og la deigen fermentere og heve til den er doblet i størrelse, ca. 3 timer (mindre hvis kjøkkenet er varmt).
  3. 33. Smør inn kokekaret ditt (se nedenfor).
  4. 44. Elt deigen på nytt for hånd for å fordele gjæren på nytt og slippe ut noe av gassen. Form deigen som ønsket: rull den til baller og plasser i en kakeform eller springform for rundstykker, i individuelle ramekiner eller i et muffinsbrett, eller legg hele deigen som en ball i en terrin- eller brødform. Dekk løst med plastfolie og sett i kjøleskapet i 8 til 36 timer.
  5. 55. Ta deigen ut av kjøleskapet 1 ½ til 2 timer før baking (kortere tid hvis de er i individuelle porsjoner, lengre hvis det er ett stort brød). Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Når deigen har nådd romtemperatur og har begynt å heve, stek den. Individuelle porsjoner tar ca. 25 minutter, hele brød ca. 45 minutter. Hvis du er usikker på om de er ferdige, bruk et steketermometer – de er ferdige når kjernetemperaturen er 95°C (200°F). Skorpen skal være pen og gyllenbrun.
  6. 66. Denne deigen kan også fryses etter fermenteringsstadiet. Form eller mold den, pakk den inn i plast to ganger, og frys den. For å steke deigen, la den tine i kjøleskapet i 24 timer, og la den deretter temperere og heve ved romtemperatur i 2 timer før baking.