
Halibut confit med purre, koriander og sitron
Oppdag hvordan du lager en smakfull halibut confit med friske purre, aromatisk koriander og sitron. En enkel og elegant hovedrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss korianderfrø, pluss mer som er veldig grovhakket til servering
- 2. 4 purre, kun de hvite og lysegrønne delene, delt på langs og kuttet i 5 cm biter på tvers
- 3. 8 stilker koriander, kuttet i 5 cm biter, pluss blader til servering
- 4. 1 kopp olivenolje
- 5. 1 sitron, tynne skiver, frø fjernet
- 6. Koshersalt
- 7. 1 hel, skinnløs hellefiskskive på ca. 1,4 kg, delt på langs
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C. Grovhakk 1 spiseskje korianderfrø i en krydderkvern eller med en morter og støter; alternativt kan du grovhakke med en kniv. Vend purre, korianderstilker, olje, halve sitronskiver og 2 teskjeer malt koriander i en stor stekeplate; krydre med salt. Stek, vend av og til, til purre er møre og begynner å bli brune, ca. 15–20 minutter. Ta ut stekeplaten av ovnen og hell forsiktig det infuserte oljen over i et stort varmebestandig målebeger. Reduser ovnstemperaturen til 135°C. Krydre kveitefileten med salt og legg den over purre i stekeplaten. Topp med de resterende sitronskivene og malt koriander, og hell den infuserte oljen over fisken. Stek til kveiten er akkurat gjennomstekt og begynner å flake seg, ca. 30–35 minutter. Skjær kveiten i store biter og server med purre og sitron, toppet med hakkede korianderfrø og korianderblader. Kan forberedes: Kveiten kan stekes opp til 1 time i forveien. La den avkjøle og dekk til.