Langtidsstekt svinekam med sennep og salvie

Langtidsstekt svinekam med sennep og salvie

oppskrift på slow-roasted pork shoulder med sennep og salvie, perfekt for en saftig og smakfull hovedrett. enkel å lage og ideell for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 skinnfri, benfri svinekam (Boston butt; 2,3–2,7 kg)
  • 2. Kosher salt, nykvernet pepper
  • 3. 1/2 kopp Dijon-sennep
  • 4. 1/4 kopp finhakket fersk salvie
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket fersk marjorem
  • 6. 4 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 160°C. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Bland sennep, salvie, marjarm og hvitløk i en liten bolle. Smør det over hele svinekjøttet, og arbeid det inn i alle sprekker. Plasser svinekjøttet, med fettsiden opp, på en rist som er satt inn i en stekepanne, og stek det, og pensle med stekesjyen omtrent hver time. Dekk til med folie hvis svinekjøttet blir for brunt for raskt. Stek til kjøttet er godt brunt og veldig mørt, ca. 5–6 timer (avhengig av størrelsen på svineknokene). La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering (kjøttet skal lett kunne trekkes fra hverandre).