
Søndagsboller
oppskrift på deilige sunday dinner rolls, perfekte til søndagsmiddagen. enkle å lage og myke i konsistensen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
- 2. 1/4 kopp varmt vann
- 3. 1 klype hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp hvitt sukker
- 5. 2 egg
- 6. 1 kopp varmt vann
- 7. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 8. 1 teskje salt
- 9. 4 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, rør ut gjær, 1/4 kopp varmt vann og en klype sukker.
- 22. I en annen bolle, pisk eggene sammen med 1 kopp varmt vann; tilsett olje og salt. Bland eggeblandingen inn i gjæren, og tilsett sukker. Gradvis tilsett mel. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la det stå i romtemperatur i 1 time, deretter plasseres det i kjøleskapet og heves over natten. Denne deigen er ganske klissete, og vil heve til minst dobbelt så stor.
- 33. Del deigen i 4 like store deler. Kjevle ut hver del til en sirkel på et melet underlag eller bakepapir. Skjær i pizzastørrelsesbiter, og rull bitene fra den store enden til den lille enden. Plasser på smurte, flate bakeplater, og la dem heve i 2 timer.
- 44. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 8 minutter.