Grillet laks med sitrusyoghurtsaus
oppskrift på grillede laksestykker servert med en frisk sitrusyoghurtsaus, perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 stk. (ca. 1,4 kg) laksefilet med skinn (1 tomme tykk på det tykkeste punktet; helst midtstykke)
- 2. 3/8 teskje salt
- 3. 1/4 teskje svart pepper
- 4. 1 kopp lett fettfri gresk yoghurt eller naturell helmelk yoghurt (se Kokks' notat nedenfor)
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. 2 spiseskjeer vann
- 7. 1 teskje finrevet frisk limeskall
- 8. 1 spiseskje frisk limesaft
- 9. 1/2 teskje finrevet frisk appelsinskall
- 10. 1 teskje frisk appelsinsaft
- 11. 3/4 teskje salt
- 12. 1/4 til 1/2 teskje mild honning (etter smak)
- 13. Spesialutstyr: tang (helst nålspiss)
- 14. Tilbehør: limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen med grillfunksjon. Legg en rist i en langpanne og dekk den med aluminiumsfolie, og pensle lett med litt olivenolje. Tørk fisken godt med tørkepapir og sjekk for bein ved å føre hånden over fisken fra den tynneste til den tykkeste enden. Fjern eventuelle bein med en pinsett. Krydre fisken med salt og pepper, og grill den 4 tommer (ca. 10 cm) fra varmekilden i 7 minutter. Dekk fisken løst med aluminiumsfolie og fortsett å grille til den er akkurat gjennomstekt, ytterligere 7 til 9 minutter. Mens laksen grilles, visp sammen alle sausens ingredienser i en bolle til de er godt blandet. Server laksen med sausen.