
Raspberry Linzerkake
Lær hvordan du lager en deilig raspberry linzer tart med sprø butterdeig og frisk bringebærfyll. Perfekt for kaker og helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 2/3 kopper (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3. 1 stort egg
- 4. 1 1/2 kopper hvetemel
- 5. 1/2 kopp finhakkede, ristet, skåldede mandler (ca. 70 gram)
- 6. 3/4 teskje malt kanel
- 7. 1/2 teskje bakepulver
- 8. 1/2 teskje salt
- 9. 170 gram semisøt sjokoladechips (ca. 1 kopp)
- 10. 1 1/2-pint kurv med bringebær
- 11. 1/2 kopp bringebærsyltetøy uten frø
- 12. Melis
- 13. Lett søtet pisket krem
Fremgangsmåte
- 11. For bunnen: Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker, smør og egg i en middels bolle til det er kremaktig. Tilsett mel, mandler, kanel, bakepulver og salt; pisk bare til det er godt blandet. Mål opp 3/4 kopp deig; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den avkjøle. Bruk fingertuppene til å trykke resten av deigen over bunnen og opp langs sidene av en 23 cm diameter paiform med løs bunn. Stikk hull i deigen med en gaffel flere steder. La den avkjøle i minst 1 time. (Kan lages dagen før. Oppbevares kjølig.) Forvarm ovnen til 190°C. Stek bunnen til den er lett gyllen, og stikk med en tannpirker hvis den bobler, ca. 15 minutter. Overfør til en rist og avkjøl. Oppretthold ovnstemperaturen. Kjevle ut den avkjølte deigen på en godt melet overflate til ca. 3 mm tykkelse. Kutt ut stjerner med 5 cm og 7,5 cm stjerneutstikkere. Overfør stjernene til et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er lett gyldne, ca. 6 minutter. Overfør stjernene til rister og avkjøl. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 22. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker, smør og egg i en middels bolle til det er kremaktig. Tilsett mel, mandler, kanel, bakepulver og salt; pisk bare til det er godt blandet. Mål opp 3/4 kopp deig; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den avkjøle. Bruk fingertuppene til å trykke resten av deigen over bunnen og opp langs sidene av en 23 cm diameter paiform med løs bunn. Stikk hull i deigen med en gaffel flere steder. La den avkjøle i minst 1 time. (Kan lages dagen før. Oppbevares kjølig.)
- 33. Forvarm ovnen til 190°C. Stek bunnen til den er lett gyllen, og stikk med en tannpirker hvis den bobler, ca. 15 minutter. Overfør til en rist og avkjøl. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 44. Kjevle ut den avkjølte deigen på en godt melet overflate til ca. 3 mm tykkelse. Kutt ut stjerner med 5 cm og 7,5 cm stjerneutstikkere. Overfør stjernene til et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er lett gyldne, ca. 6 minutter. Overfør stjernene til rister og avkjøl. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 55. Til fyllet: Smelt sjokoladeknapper i toppen av en dobbel kjele satt over småkokevann, og rør til det er glatt. La det avkjøle i 5 minutter. Fordel sjokoladen jevnt over bunnen av paibunnen. Fordel bærene over sjokoladen med jevne mellomrom. Rør jordbærsyltetøy i en tykk liten kjele over lav varme til det er smeltet og glatt. Skje jordbærsyltetøyet over bringebærene. Stek paien til den er gyllen, ca. 35 minutter (fyllet vil fortsatt virke litt flytende, men vil stivne når paien avkjøles). Overfør paien til en rist og avkjøl. Plasser stjernene oppå paien, overlappende spissene. Dryss med melis. Server med pisket krem.
- 66. Smelt sjokoladeknapper i toppen av en dobbel kjele satt over småkokevann, og rør til det er glatt. La det avkjøle i 5 minutter. Fordel sjokoladen jevnt over bunnen av paibunnen. Fordel bærene over sjokoladen med jevne mellomrom. Rør jordbærsyltetøy i en tykk liten kjele over lav varme til det er smeltet og glatt. Skje jordbærsyltetøyet over bringebærene.
- 77. Stek paien til den er gyllen, ca. 35 minutter (fyllet vil fortsatt virke litt flytende, men vil stivne når paien avkjøles). Overfør paien til en rist og avkjøl. Plasser stjernene oppå paien, overlappende spissene. Dryss med melis. Server med pisket krem.