
Root Beer Float-gubber
oppskrift på root beer float gobs, deilige små kaker med smak av root beer og vanilje, perfekte til sommerfest eller som søtt lite måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 teskje bakepulver
- 3. 1 1/2 teskje natron
- 4. 1 teskje salt
- 5. 2 kopper sukker, siktet
- 6. 8 spiseskjeer usaltet smør, myknet og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 7. 2 egg, atskilt, romtempererte
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1 kopp kulturmelk, romtemperert
- 10. 2 spiseskjeer rømme
- 11. 3 spiseskjeer rot-øl ekstrakt
- 12. 8 spiseskjeer usaltet smør, myknet og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 13. 12 spiseskjeer kremost, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 14. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 15. 1 stor vaniljestang, frø skrapet ut og satt til side
- 16. 2 spiseskjeer rømme
- 17. 1 til 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 18. 2 kopper melis, siktet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Legg tre bakepapirkledde stekebrett (ca. 20 x 33 cm) med bakepapir.
- 22. I en stor bolle sikt mel, bakepulver, natron og salt sammen. Visp de tørre ingrediensene godt slik at de er jevnt fordelt.
- 33. I en annen stor bolle piskes sukker og smør med en mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett eggeplommene og bland på middels hastighet. Deretter tilsettes eggehvitene og vaniljen, og blandes på middels-høy hastighet til røren ser ut som tykk pudding.
- 44. Vekselsvis tilsettes de tørre ingrediensene og kulturmelken i eggerøren, og blandes på middels hastighet etter hver tilsetting. Deretter tilsettes rømme og blandes godt. Tilsett root beer-essens og pisk på høy hastighet. Hvis røren er for tykk, tilsett mer rømme, én spiseskje av gangen.
- 55. Bruk en spiseskje eller en sprøytepose til å legge 3,8 cm store runde klatter av røre på de forberedte stekebrettene, med 2,5 cm mellomrom. Stek i omtrent 8 minutter, eller til toppene har hevet seg. La kakene avkjøle på en rist.
- 6For fyllet:
- 71. Pisk smør og kremost sammen med en mikser på middels hastighet til det er jevnt.
- 82. Tilsett vaniljeekstrakt, vaniljebønner, rømme, sitronsaft og melis, og pisk på middels-høy hastighet. Rør ned i bollen med en slikkepott om nødvendig for å blande ingrediensene godt. Smak til og tilsett eventuelt mer sitronsaft etter ønske.
- 93. For å sette sammen kakene, snu de stekte toppene med "gobdene" opp ned på et bakepapirkledd stekebrett, og match opp par av like store topper. Legg én spiseskje med fyll på den flate siden av en snudd topp, og legg en annen topp oppå, som en sandwich. La kakene sette seg helt ved å la dem stå i kjøleskapet i minst én time. Pakk dem inn i plastfolie for å unngå at de tørker ut.