
Svinekotletter med gulrøtter og ristet bokhvete
en enkel oppskrift på svinekoteletter servert med søte gulrøtter og sprø ristet bokhvete, perfekt for en smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 appelsin
- 1 ½ pund gulrøtter, vasket, delt i to på langs, kuttet i 5 cm store biter
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt mer
- Kosher-salt
- 2 teskjeer fersk limesaft, pluss litt mer
- ¾ kopp perlet byggkorn
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 2 koteletter av svin med bein, ca. 2,5 cm tykke (ca. 225–280 gram hver)
- 3 spiseskjeer usaltet smør, delt
- ¼ kopp dillkvister
- Aleppo- eller Urfa-pepper eller knuste rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Skrell all skall og den hvite hinn fra appelsinen; kast det. Over en liten bolle, skjær langs sidene av membranene for å frigjøre segmentene; press ut saften også. Forvarm ovnen til 450°. Vend gulrøtter, hvitløk og 2 spiseskjeer olivenolje på et bakepapirkledd stekebrett; krydre med salt. Stek, vend en gang, til de er møre og har fått farge, 15–20 minutter. Mens gulrøttene fortsatt er varme, tilsett appelsinsegmenter og juice, samt 2 teskjeer limejuice, og vend godt. Sett til side. I mellomtiden, kok bokhvete i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men ikke faller fra hverandre, 10–15 minutter. Sil av vannet; skyll under kaldt vann. Fordel på et bakepapir og la det tørke (viktig for å oppnå brune og sprø korn når det kokes igjen). Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykk stekepanne over høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og kok til det er brunt, men fortsatt rosa i midten, ca. 4 minutter på hver side. Tilsett 1 spiseskje smør og øs over kotelettene, snu en gang, til de er medium-rare, ca. 1 minutt til. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 10 minutter. I mellomtiden, tilsett den avkjølte bokhveten og de resterende 2 spiseskjeene smør i pannen; krydre med salt. Kok, rør ofte, til kornene er ristet og noen er sprø, ca. 5 minutter. Sil av på kjøkkenpapir. Skjær svinekjøttet i skiver; vend dill inn i bokhveten. Server bokhveten og gulrøttene med skiver av svinekjøtt, overøst med limejuice og olivenolje, og drysset med Aleppo-pepper.