Hello Fresh Mobile Banner
Svinekotletter med gulrøtter og ristet bokhvete

Svinekotletter med gulrøtter og ristet bokhvete

en enkel oppskrift på svinekoteletter servert med søte gulrøtter og sprø ristet bokhvete, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 appelsin
  • 1 ½ pund gulrøtter, vasket, delt i to på langs, kuttet i 5 cm store biter
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt mer
  • Kosher-salt
  • 2 teskjeer fersk limesaft, pluss litt mer
  • ¾ kopp perlet byggkorn
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 koteletter av svin med bein, ca. 2,5 cm tykke (ca. 225–280 gram hver)
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • ¼ kopp dillkvister
  • Aleppo- eller Urfa-pepper eller knuste rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell all skall og den hvite hinn fra appelsinen; kast det. Over en liten bolle, skjær langs sidene av membranene for å frigjøre segmentene; press ut saften også. Forvarm ovnen til 450°. Vend gulrøtter, hvitløk og 2 spiseskjeer olivenolje på et bakepapirkledd stekebrett; krydre med salt. Stek, vend en gang, til de er møre og har fått farge, 15–20 minutter. Mens gulrøttene fortsatt er varme, tilsett appelsinsegmenter og juice, samt 2 teskjeer limejuice, og vend godt. Sett til side. I mellomtiden, kok bokhvete i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men ikke faller fra hverandre, 10–15 minutter. Sil av vannet; skyll under kaldt vann. Fordel på et bakepapir og la det tørke (viktig for å oppnå brune og sprø korn når det kokes igjen). Varm opp vegetabilsk olje i en stor, tykk stekepanne over høy varme. Krydre svinekjøttet med salt og kok til det er brunt, men fortsatt rosa i midten, ca. 4 minutter på hver side. Tilsett 1 spiseskje smør og øs over kotelettene, snu en gang, til de er medium-rare, ca. 1 minutt til. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 10 minutter. I mellomtiden, tilsett den avkjølte bokhveten og de resterende 2 spiseskjeene smør i pannen; krydre med salt. Kok, rør ofte, til kornene er ristet og noen er sprø, ca. 5 minutter. Sil av på kjøkkenpapir. Skjær svinekjøttet i skiver; vend dill inn i bokhveten. Server bokhveten og gulrøttene med skiver av svinekjøtt, overøst med limejuice og olivenolje, og drysset med Aleppo-pepper.