
Quiche Sardou
Lær hvordan du lager en klassisk quiche sardou med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller lunsj, med rike smaker og crispy skorpe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i terninger
- 2. 1/8 teskje kosher salt
- 3. 1 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 4. 1 stort eggeplomme
- 5. 140 gram babyspinat (ca. 4 godt pakket kopper)
- 6. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 7. 1 middels stor løk, tynne skiver
- 8. 1/2 kopp frosne artisjokkhjerter, tint og grovhakket
- 9. 1 teskje kosher salt
- 10. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 11. 4 store egg
- 12. 2/3 kopp kremfløte
- 13. 2/3 kopp helmelk
- 14. En rund paiform på 23–24,5 cm (9–9 1/2 tommer) med bølget kant, 1 tomme dyp, med avtakbart bunn; paivekter eller rå ris
Fremgangsmåte
- 11. Lag bunnen: Puls smør, salt og 1 1/4 kopper mel i en food processor til blandingen ligner grov mel med noen små smørbiter på størrelse med erter igjen. Tilsett 1/4 kopp isvann; puls 1–2 ganger bare til det er fuktig. Vend ut deigen og samle den til en ball, elt en eller to ganger. Flat den ut til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm ovnen til 190°C. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 28 cm rund sirkel. Trykk den ned i bunnen og opp langs kantene på en terteform; trim overflødig deig. Prikk bunnen av skallet over hele med en gaffel og frys i 10 minutter. Legg bakepapir i skallet og fyll med paibønner eller vekt. Stek til paideigen er nesten tørr, ca. 30 minutter. Visp eggeplommen med 2 ss vann i en liten bolle bare til det er godt blandet. Fjern bakepapir og paibønner, og pensle bunnen og sidene av skallet lett med eggeplommeblandingen. Sett tilbake i ovnen og fortsett å steke til den er lett gyllen, ca. 25 minutter til. La avkjøle på en avkjølingsrist. Skru ned ovnstemperaturen til 180°C.
- 22. Puls smør, salt og 1 1/4 kopper mel i en food processor til blandingen ligner grov mel med noen små smørbiter igjen. Tilsett 1/4 kopp isvann; puls 1–2 ganger bare til det er fuktig. Vend ut deigen og samle den til en ball, elt en eller to ganger. Flat den ut til en skive, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter.
- 33. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm ovnen til 190°C. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 28 cm rund sirkel. Trykk den ned i bunnen og opp langs kantene på en terteform; trim overflødig deig. Prikk bunnen av skallet over hele med en gaffel og frys i 10 minutter.
- 44. Legg bakepapir i skallet og fyll med paibønner eller vekt. Stek til paideigen er nesten tørr, ca. 30 minutter.
- 55. Visp eggeplomme med 2 ss vann i en liten bolle bare til det er godt blandet. Fjern bakepapir og paibønner, og pensle bunnen og sidene av skallet lett med eggeplommeblandingen. Sett tilbake i ovnen og fortsett å steke til den er lett gyllen, ca. 25 minutter til. La avkjøle på en avkjølingsrist. Skru ned ovnstemperaturen til 180°C.
- 66. Lag fyllet: Kok spinat og 2 ss vann i en stor stekepanne, rør av og til, til den faller sammen, ca. 5 minutter. Overfør spinaten til en sil; sett stekepannen til side. Press ut overflødig væske fra spinaten, og hakk den grovt. Smelt smør i samme panne over middels varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til den er karamellisert, ca. 15 minutter. Tilsett artisjokkhjerter og kok, rør av og til, til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Rør inn den hakkede spinaten og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsaksblandingen i paideigen. Visp egg, fløte og melk i en middels bolle og hell over grønnsaksblandingen. Stek quichen til den er stivnet og lett gyllen, 30–35 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøle i 15 minutter. Server varm eller romtemperert.
- 77. Kok spinat og 2 ss vann i en stor stekepanne, rør av og til, til den faller sammen, ca. 5 minutter. Overfør spinaten til en sil; sett stekepannen til side. Press ut overflødig væske fra spinaten, og hakk den grovt.
- 88. Smelt smør i samme panne over middels varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til den er karamellisert, ca. 15 minutter. Tilsett artisjokkhjerter og kok, rør av og til, til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter til. Rør inn den hakkede spinaten og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsaksblandingen i paideigen.
- 99. Visp egg, fløte og melk i en middels bolle og hell over grønnsaksblandingen. Stek quichen til den er stivnet og lett gyllen, 30–35 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la den avkjøle i 15 minutter. Server varm eller romtemperert.
- 1010. Forberedelse: Bunnen kan stekes 1 dag i forveien; la den avkjøle og oppbevar den tett innpakket ved romtemperatur. Fyllet kan lages 1 dag i forveien; oppbevar det kjølig. La det komme til romtemperatur før du fyller paideigen.
- 1111. Bunnen kan stekes 1 dag i forveien; la den avkjøle og oppbevar den tett innpakket ved romtemperatur. Fyllet kan lages 1 dag i forveien; oppbevar det kjølig. La det komme til romtemperatur før du fyller paideigen.