
Tri-Tip biff med pommes frites og rødvinssaus
Lær hvordan du lager saftig tri-tip steak frites med en rik rødvinssaus. Perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 28 til 30 unser frosne pommes frites
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 1 (1 ½ til 2 pund) tri-tip storfekjøttstykke (også kalt trekantstykke; ca. 5 cm tykt), skåret i 4 biffer
- 2 teskjeer knuste svarte pepperkorn
- ¼ kopp tørr rødvin
- ½ kopp vann
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i spiseskjeer
- 3 spiseskjeer finhakket estragon (valgfritt)
- Tilbehør: Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 475 °F med rister i øvre og nedre tredjedel, og plasser et firesidet bakepapir i nedre tredjedel. Vend pommes frites i 2 spiseskjeer olje i et varmt stekebrett, og stek deretter i henhold til pakkens anvisninger til de er gylne og sprø. I mellomtiden, tørk av biffene med tørkepapir, og gni dem inn med pepperkorn og 1/2 teskje salt. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i en ovnssikker, tung 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den skinner. Brun biffene på alle sider, totalt ca. 3 minutter. Overfør stekepannen til øvre tredjedel av ovnen og stek i 9 til 10 minutter for medium-rare. La biffene hvile på en tallerken i 5 minutter. Tilsett vin i stekepannen og kok opp, og skrap opp de brune bitene, til sausen har redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett vann og kjøttsaft fra tallerkenen, og kok opp kraftig til sausen har redusert til halvparten, i 3 til 4 minutter. Visp inn smør til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper. Strø tarragon over pommes frites. Server biffene med saus og pommes frites.
- 2Forvarm ovnen til 475 °F med rister i øvre og nedre tredjedel, og plasser et firesidet bakepapir i nedre tredjedel.
- 3Vend pommes frites i 2 spiseskjeer olje i et varmt stekebrett, og stek deretter i henhold til pakkens anvisninger til de er gylne og sprø.
- 4I mellomtiden, tørk av biffene med tørkepapir, og gni dem inn med pepperkorn og 1/2 teskje salt.
- 5Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i en ovnssikker, tung 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den skinner. Brun biffene på alle sider, totalt ca. 3 minutter. Overfør stekepannen til øvre tredjedel av ovnen og stek i 9 til 10 minutter for medium-rare. La biffene hvile på en tallerken i 5 minutter.
- 6Tilsett vin i stekepannen og kok opp, og skrap opp de brune bitene, til sausen har redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett vann og kjøttsaft fra tallerkenen, og kok opp kraftig til sausen har redusert til halvparten, i 3 til 4 minutter. Visp inn smør til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper.
- 7Strø tarragon over pommes frites. Server biffene med saus og pommes frites.