
Strozzapreti med oksehaleragu og pepperotkrummer
Lær å lage deilige strozzapreti med oksehaleragu og sprø pepperotkrumme. En smakfull og sofistikert rett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund oksesvans
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 middels gul løk
- 2 mellomstore gulrøtter, skrelt
- 2 selleristilker
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper tørr hvitvin
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 3 teskjeer finhakket rosmarin, delt
- 1 kopp grovhakkede brødsmuler
- 2 teskjeer ferskrevet pepperrot
- 340 gram strozzapreti eller annen kort pasta
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350°. Krydre oksestekene med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme, og brun oksestekene godt på alle sider, ca. 15–18 minutter; overfør dem til en bolle. I mellomtiden finhakk løk, gulrøtter og selleri i en food processor. Kok grønnsakene i samme gryte, rør ofte, til de er myke, ca. 5–7 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør om, til det dufter godt, ca. 2 minutter. Legg oksestekene tilbake i gryten og tilsett vin, buljong og 2 teskjeer rosmarin. Oksestekene skal være akkurat dekket av væske; tilsett mer vann om nødvendig. La det småkoke, dekk til, og sett gryten i ovnen. La det småkoke under kontroll, og sjekk underveis for å sikre at oksestekene er dekket minst to tredjedeler opp, til kjøttet faller av beinet, ca. 2–2 ½ time. Ta oksestekene ut av væsken. Når de er avkjølt nok til å håndteres, riv kjøttet i biter og legg det tilbake i sausen; kast bena. I mellomtiden, bland brødsmuler med de resterende 2 spiseskjeene olje på et stekebrett med kant, og klem brødet for å hjelpe det å absorbere oljen. Stek til de er gylne og sprø, ca. 5–7 minutter; la det avkjøle. Rør inn brødsmulene, horseradish og den resterende teskjeen rosmarin i en middels stor bolle. Kok pasta i en stor gryte med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er veldig al dente (pastaen vil fortsatt være ugjennomsiktig og veldig fast i midten). Sil av pastaen, og spar 1 ½ kopp av kokevannet. La sausen småkoke over middels høy varme. Tilsett pasta og 1 kopp av kokevannet, og kok under omrøring ofte, og tilsett mer kokevann etter behov for å fullføre kokingen av pastaen, til den er al dente og sausen har tyknet og dekker pastaen, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server pastaen med et lag av horseradish-brødsmuler på toppen. Forberedelse i forkant: Ragu kan lages 4 dager i forveien. La det avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap.