
Sprøe chili-løkkringer
oppskrift på sprøe chili løkringer med en krydret vri. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 4 1/2 teskjeer salt
- 1 12-unse flaske mørk øl (helst meksikansk)
- 12 mais tortillas à 15 cm, grovt revet
- 2 store løk, skrelte
- Vegetabilsk olje (til frityrsteking)
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Bland mel, chilipulver og salt i en middels bolle. Hell øl i en liten bolle. Finhakk tortillas i en foodprocessor; overfør til en dyp bolle. Dekk en stor bakeplate med aluminiumsfolie. Skjær løk på tvers i skiver som er 1/2 til 3/4 tommer tykke. Skill skivene fra hverandre til ringer. Dypp en løkring i melblandingen, deretter i øl, deretter i mel igjen og i øl igjen, før den legges i bollen med de knuste tortillas og vendes for å dekke. Bruk en trespyd til å overføre den dekkede ringen til et ark med aluminiumsfolie. Gjenta med resten av løkringene. Hell olje i en tung stor stekepanne til en dybde på 1 tomme. La toppen av frityrtermometeret hvile mot kanten av pannen, slik at bulbenden er nedsenket i oljen. Varm opp oljen til 370°F til 380°F. Stek løkringene, 4 om gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter per batch, og oppretthold temperaturen. Bruk en hullsleiv til å overføre løkringene til papirhåndklær for å renne av.
- 4Bland mel, chilipulver og salt i en middels bolle. Hell øl i en liten bolle. Finhakk tortillas i en foodprocessor; overfør til en dyp bolle.
- 5Dekk en stor bakeplate med aluminiumsfolie. Skjær løk på tvers i skiver som er 1/2 til 3/4 tommer tykke. Skill skivene fra hverandre til ringer. Dypp en løkring i melblandingen, deretter i øl, igjen i mel og øl, før den legges i bollen med de knuste tortillas og vendes for å dekke. Bruk en trespyd til å overføre den dekkede ringen til et ark med aluminiumsfolie. Gjenta med resten av løkringene.
- 6Hell olje i en tung stor stekepanne til en dybde på 1 tomme. La toppen av frityrtermometeret hvile mot kanten av pannen, slik at bulbenden er nedsenket i oljen. Varm opp oljen til 370°F til 380°F. Stek løkringene, 4 om gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter per batch, og oppretthold temperaturen. Bruk en hullsleiv til å overføre løkringene til papirhåndklær for å renne av.


