
Fisk og chips
Lær hvordan du lager perfekt fish and chips hjemme med vår enkle oppskrift. Sprø fisk og gyllen chips, perfekt for helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp crème fraîche (ca. 150 g)
- 2. 1 1/2 teskjeer finrevet frisk sitronskall, eller etter smak
- 3. 1 teskje finhakket frisk gressløk
- 4. 1/4 kopp olivenolje
- 5. 4 store russet- (bakte) poteter
- 6. 170 g kaviar (helst osetra)
- 7. Mandolin eller annen manuell skjæremaskin
- 8. 3,8–5 cm stjerneutstikker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375°F. Rør sammen crème fraîche, finrevet skall, gressløk og salt etter smak. Sett til side og la toppingen kjøle seg ned til den skal brukes. Pensle to store bakeplater rikelig med litt olje. Skjær potetene diagonalt i ca. 3 mm tykke skiver med mandolin. Stikk ut 80 potetstjerner med en utstikker, og legg dem i ett lag på bakeplatene. Pensle toppene med mer olje og krydre med salt. Stek stjernene i porsjoner midt i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter (stjernene kan krølle seg). Overfør stjernene forsiktig med en metallspatel til papirhåndklær for å renne av og avkjøle (de vil fortsette å bli sprø). Server stjernene toppet med crème fraîche og kaviar.