Ristet squash med balsamico-saus og epler

Ristet squash med balsamico-saus og epler

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt squash med balsamico og epler. En perfekt rett for høstsesongen som er enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store smørnut squash (ca. 1,8 kg), delt i to, med frø og membraner fjernet
  • 2. 1 bit ingefær (ca. 2,5 cm), skrelt og finhakket
  • 3. 1 kopp balsamicoeddik
  • 4. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 5. Matoljespray til koking
  • 6. 2 Gala- eller Golden Delicious- epler, kjernet og tynne skiver
  • 7. ¼ kopp tørkede kirsebær, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm ovnen til 200°C (400°F). Skjær av en liten bit av skinnsiden på hver squashhalvdel, slik at halvdelene ligger flatt. Varm opp i mikrobølgeovn på høy i en dekket bolle til kjøttet begynner å mykne, ca. 2 minutter. La ingefær, eddik og sukker småkoke i en liten kjele på middels lav varme til væsken har redusert med en tredjedel, ca. 8–10 minutter. Fjern fra varmen og sett til side. Legg to store bakeplater med aluminiumsfolie og spray med matlagingsspray. Plasser squashhalvdelene med skinnsiden ned på bakeplatene. Fordel epleskiver i hulrommet på hver halvdel. Stek til eplene er myke, ca. 25 minutter. Ta squashen ut av ovnen, drypp med balsamicosaus, og sett inn igjen i ovnen. Stek til eplene er brune, 5–6 minutter. Skjær hver squashhalvdel i kvarter og legg dem på et serveringsfat sammen med eventuelle ekstra safter. Strø over kirsebær og server umiddelbart. 2. Varm ovnen til 200°C (400°F). Skjær av en liten bit av skinnsiden på hver squashhalvdel, slik at halvdelene ligger flatt. Varm opp i mikrobølgeovn på høy i en dekket bolle til kjøttet begynner å mykne, ca. 2 minutter. La ingefær, eddik og sukker småkoke i en liten kjele på middels lav varme til væsken har redusert med en tredjedel, ca. 8–10 minutter. Fjern fra varmen og sett til side. Legg to store bakeplater med aluminiumsfolie og spray med matlagingsspray. Plasser squashhalvdelene med skinnsiden ned på bakeplatene. Fordel epleskiver i hulrommet på hver halvdel. Stek til eplene er myke, ca. 25 minutter. Ta squashen ut av ovnen, drypp med balsamicosaus, og sett inn igjen i ovnen. Stek til eplene er brune, 5–6 minutter. Skjær hver squashhalvdel i kvarter og legg dem på et serveringsfat sammen med eventuelle ekstra safter. Strø over kirsebær og server umiddelbart.