
Røstede balsamico-glaserte søtpoteter
oppskrift på deilig bakte søtpoteter med balsamico, perfekt som tilbehør eller vegetarisk hovedrett. enkel og smakfull oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 2. 1 spiseskje (pakket) gyllent brunt sukker
- 3. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
- 4. 1 teskje grovt kosher-salt
- 5. 3 store røde søtpoteter (yam), skrelte og kuttet i 3,2 cm biter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. I en stor stekepanne over middels varme, kok opp balsamicoeddik og brunt sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Reduser varmen og la det småkoke til eddiken tykner litt, ca. 3 minutter. Tilsett smør og salt, og rør til smøret smelter. Ha potetbitene i pannen; vend dem slik at de dekkes av sausen. Krydre potetene med nykvernet svart pepper. Fordel potetene jevnt på et stekebrett med høye kanter. Stek til potetene er møre og gylne, og rør av og til, ca. 40 minutter. Overfør potetene til et stort serveringsfat eller en bolle, og server.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. I en stor stekepanne over middels varme, kok opp balsamicoeddik og brunt sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Reduser varmen og la det småkoke til eddiken tykner litt, ca. 3 minutter. Tilsett smør og salt, og rør til smøret smelter. Ha potetbitene i pannen; vend dem slik at de dekkes av sausen. Krydre potetene med nykvernet svart pepper. Fordel potetene jevnt på et stekebrett med høye kanter. Stek til potetene er møre og gylne, og rør av og til, ca. 40 minutter. Overfør potetene til et stort serveringsfat eller en bolle, og server.