
Za'atar Aioli
Lær hvordan du lager en deilig za'atar aioli. Perfekt som dip eller tilbehør. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor hvitløksfedd, skrelt
- 1 kopp majones
- 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp za'atar
Fremgangsmåte
- 1Med maskinen i gang, legg hvitløk gjennom matingsrøret på foodprocessoren og hakk den fint. Tilsett majones og sitronsaft. Mens maskinen går, hell i oljen i en tynn stråle, og blend til det er glatt. Overfør til en liten bolle. Visp inn za'atar og smak til med salt og pepper. La stå i minst 30 minutter for å la smakene utvikle seg. FORBEREDT: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før bruk.
- 2Med maskinen i gang, legg hvitløk gjennom matingsrøret på foodprocessoren og hakk den fint. Tilsett majones og sitronsaft. Mens maskinen går, hell i oljen i en tynn stråle, og blend til det er glatt. Overfør til en liten bolle. Visp inn za'atar og smak til med salt og pepper. La stå i minst 30 minutter for å la smakene utvikle seg. FORBEREDT: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før bruk.