Grillet kamskjell "ceviche"

Grillet kamskjell "ceviche"

oppskrift på grilled scallop ceviche, en frisk og sommerlig forrett med grillede kamskjell marinert i syrlige sitrusfrukter. enkel å lage og perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund store sjøkreps (ca. 20 stk), seiglivet fjernet fra siden av hver hvis det er festet
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 teskje salt
  • ½ teskje svart pepper
  • 1 navleoransje
  • 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • ¾ uten kjerner agurk (vanligvis plastpakket), delt på langs, kjernet ut og tynne skiver (2 kopper)
  • 2 spiseskjeer tynne skiver av sjalottløk
  • 1 til 2 teskjeer finhakket fersk jalapeño, inkludert frø
  • ¼ kopp hakket fersk koriander
  • Spesialutstyr: 5 metall- eller trespyd (hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i vann i 30 minutter)

Fremgangsmåte

  1. 1Vend scallops i en bolle med 1 spiseskje olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og tre deretter 4 scallops på hver spyd. Forbered grillen for direkte varme koking over høy varme. Smør grillristen med olje, og grill scallopsene, dekket kun hvis du bruker en gassgrill, og snu dem én gang, til de er akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter. Overfør dem til en tallerken og la dem avkjøle litt. Mens scallopsene avkjøler, skrell appelsinen med en skarp paringskniv, inkludert den hvite pithen, og skjær deretter segmentene fri fra membranene. Hakk grovt nok segmentene til å måle 1/4 kopp, og overfør dem til en stor bolle (reserver resten av appelsinen til en annen bruk). Rør inn limesaft, agurk, sjalottløk, jalapeño (etter smak), og de resterende 2 spiseskjeene olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Når scallopsene er avkjølt nok til å håndteres, del dem i to på tvers (i fire deler hvis de er store), og legg dem deretter i agurksalaten, og vend forsiktig for å blande. Mariner, dekket og avkjølt, til den er kald, minst 1 time. Rett før servering, rør inn koriander.
  2. 2Vend scallops i en bolle med 1 spiseskje olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og tre deretter 4 scallops på hver spyd.
  3. 3Forbered grillen for direkte varme koking over høy varme.
  4. 4Smør grillristen med olje, og grill scallopsene, dekket kun hvis du bruker en gassgrill, og snu dem én gang, til de er akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter. Overfør dem til en tallerken og la dem avkjøle litt.
  5. 5Mens scallopsene avkjøler, skrell appelsinen med en skarp paringskniv, inkludert den hvite pithen, og skjær segmentene fri fra membranene. Hakk grovt nok segmentene til å måle 1/4 kopp, og overfør dem til en stor bolle (reserver resten av appelsinen til en annen bruk). Rør inn limesaft, agurk, sjalottløk, jalapeño (etter smak), og de resterende 2 spiseskjeene olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  6. 6Når scallopsene er avkjølt nok til å håndteres, del dem i to på tvers (i fire deler hvis de er store), og legg dem deretter i agurksalaten, og vend forsiktig for å blande. Mariner, dekket og avkjølt, til den er kald, minst 1 time. Rett før servering, rør inn koriander.