Pekanmuffins

Pekanmuffins

Lær hvordan du lager deilige pecan muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, kaffestund eller som en søt liten snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp pecan- eller valnøttolje
  • 2/3 kopp helmelk
  • 1 stort egg pluss 1 stort eggeplomme
  • 3/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 1 kopp grovhakkede pecaner eller valnøtter (ca. 125 g), ristet
  • Utstyr: en muffinsform med 12 former (ca. 1/2 kopp hver)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Smør godt 9 muffinsformer. Visp sammen olje, melk, egg pluss eggeplomme og vanilje i en stor bolle. Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en annen bolle, og vend det inn i melkeblandingen til det akkurat er blandet. Rør inn nøtter, og fyll muffinsformene med røre til de er halvfulle. Stek til de er gylne og en trepinne kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Smør godt 9 muffinsformer.
  3. 3Visp sammen olje, melk, egg pluss eggeplomme og vanilje i en stor bolle.
  4. 4Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en annen bolle, og vend det inn i melkeblandingen til det akkurat er blandet. Rør inn nøtter, og fyll muffinsformene med røre til de er halvfulle.
  5. 5Stek til de er gylne og en trepinne kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter.