Cottage Cheese Pannekaker

Cottage Cheese Pannekaker

Lær hvordan du lager deilige cottage cheese pannekaker. En enkel og næringsrik oppskrift egnet for en sunn frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 pund lett cottage cheese
  • 2/3 kopp fullkornsmel
  • 1/3 kopp multigrain havregryn
  • 2 eggeplommer
  • 3 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer melk
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje malt kardemomme
  • 6 eggehviter
  • Vegetabilsk olje
  • Tilbehør: Fersken- og bærsalat

Fremgangsmåte

  1. 1Bland cottage cheese, mel, havregryn, eggeplommer, honning, melk, vanilje og kardemomme i en stor bolle. Pisk eggehvitene i en annen stor bolle til stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i cottage cheese-blandingen i to omganger. Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Pensle med litt olje. Ha røren i skjeer på ca. 1/3 kopp, og form 10 cm store pannekaker. Stek pannekakene til bunnen er gyllenbrune og det dannes bobler på toppen, ca. 3 minutter. Snu dem og stek videre til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
  2. 2Bland cottage cheese, mel, havregryn, eggeplommer, honning, melk, vanilje og kardemomme i en stor bolle. Pisk eggehvitene i en annen stor bolle til stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i cottage cheese-blandingen i to omganger.
  3. 3Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Pensle med litt olje. Ha røren i skjeer på ca. 1/3 kopp, og form 10 cm store pannekaker. Stek pannekakene til bunnen er gyllenbrune og det dannes bobler på toppen, ca. 3 minutter. Snu dem og stek videre til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
  4. 4Overfør pannekakene til en tallerken og sett dem i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server umiddelbart, og gjerne med fersk ferskensalat og bær som tilbehør for å helle over pannekakene.
  5. 5Overfør pannekakene til en tallerken og sett dem i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server umiddelbart, og gjerne med fersk ferskensalat og bær som tilbehør for å helle over pannekakene.