
Cottage Cheese Pannekaker
Lær hvordan du lager deilige cottage cheese pannekaker. En enkel og næringsrik oppskrift egnet for en sunn frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 pund lett cottage cheese
- 2/3 kopp fullkornsmel
- 1/3 kopp multigrain havregryn
- 2 eggeplommer
- 3 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer melk
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje malt kardemomme
- 6 eggehviter
- Vegetabilsk olje
- Tilbehør: Fersken- og bærsalat
Fremgangsmåte
- 1Bland cottage cheese, mel, havregryn, eggeplommer, honning, melk, vanilje og kardemomme i en stor bolle. Pisk eggehvitene i en annen stor bolle til stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i cottage cheese-blandingen i to omganger. Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Pensle med litt olje. Ha røren i skjeer på ca. 1/3 kopp, og form 10 cm store pannekaker. Stek pannekakene til bunnen er gyllenbrune og det dannes bobler på toppen, ca. 3 minutter. Snu dem og stek videre til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
- 2Bland cottage cheese, mel, havregryn, eggeplommer, honning, melk, vanilje og kardemomme i en stor bolle. Pisk eggehvitene i en annen stor bolle til stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i cottage cheese-blandingen i to omganger.
- 3Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Pensle med litt olje. Ha røren i skjeer på ca. 1/3 kopp, og form 10 cm store pannekaker. Stek pannekakene til bunnen er gyllenbrune og det dannes bobler på toppen, ca. 3 minutter. Snu dem og stek videre til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
- 4Overfør pannekakene til en tallerken og sett dem i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server umiddelbart, og gjerne med fersk ferskensalat og bær som tilbehør for å helle over pannekakene.
- 5Overfør pannekakene til en tallerken og sett dem i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server umiddelbart, og gjerne med fersk ferskensalat og bær som tilbehør for å helle over pannekakene.