Kylling- og dillfrikassé med rømme-shortcakes

Kylling- og dillfrikassé med rømme-shortcakes

Lær hvordan du lager en smakfull kylling og dill fricassée servert med kremete rømme shortcakes. Perfekt for en elegant middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje sukker
  • 2 spiseskjeer finhakket dill
  • 4 spiseskjeer kald vegetabilsk fett (f.eks. margarin eller kortning)
  • 2/3 kopp rømme
  • 1/4 kopp melk
  • 1/4 pund sopp, skivet
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 3 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1 pakke (10 unse) frosne erter, tint
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 teskje salt
  • 2 1/2 spiseskjeer finhakket fersk dill
  • 4 kopper kokt kylling i biter
  • 1/4 pund kokt skinke, kuttet i terninger (ca. 3/4 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag shortbread-kjeksene: Sikt sammen melet, bakepulveret, natron, saltet og sukkeret i en bolle. Tilsett dill og smør, og bland deigen sammen til den ligner mel. Rør inn rømme og melk, og rør deigen til den akkurat former en myk, men klissete deig. På en melet overflate ruller eller klapper du ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse, og med en 3 1/2-tommers kjekskutter kutter du ut 6 runde kjeks. Stek kjeksene på et ugredd bakepapirkledd stekebrett midt i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 15 til 17 minutter, eller til de er gylne.
  2. 2Lag frikasséen: Sikt sammen melet, bakepulveret, natronet, saltet og sukkeret i en bolle. Tilsett dill og smør, og bland deigen sammen til den ligner mel. Rør inn rømme og melk, og rør deigen til den akkurat former en myk, men klissete deig. På en melet overflate ruller eller klapper du ut deigen til ca. 1/2 tomme tykkelse, og med en 3 1/2-tommers kjekskutter kutter du ut 6 runde kjeks. Stek kjeksene på et ugredd bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 220°C (425°F) i 15 til 17 minutter, eller til de er gylne.
  3. 3Lag frikasséen: I en stekepanne koker du soppene i 1 spiseskje smør over moderat varme, og rører av og til til soppen avgir væske og er myk. Sett til side. I en stor kjele smelter du de resterende 3 spiseskjeene smør over moderat varme, og koker sjalottløk til den er myk. Tilsett melet og lag en jevning (roux), og la det koke under omrøring i 5 minutter. Hell i buljongen i en jevn strøm, og rør godt. Kok opp og la det småkoke under omrøring i 5 minutter. Tilsett fløten og kok opp, og la det småkoke under omrøring i 10 minutter. Rør inn erter, sitronsaft, salt, dill, kylling, skinke, den reserverte soppsausen og pepper etter smak, og la det småkoke i 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Anrett en varm, delt kjeks på hver av de 6 middagsfatene, øs litt av frikasséen over den nederste halvdelen, og dekk med den øverste halvdelen av kjeken.
  4. 4Gjenta punkt 2 og 3 (det ser ut til å være en duplisering av instruksjonene, så det kan være en feil i teksten).
  5. 5Anrett en varm, delt kjeks på hver av de 6 middagsfatene, øs litt av frikasséen over den nederste halvdelen, og dekk med den øverste halvdelen av kjeken.