
Pasta med reker, grønne bønner og hvite bønner i rød peppersmør
oppskrift på pasta med reker, grønne bønner og hvite bønner i smakfull rød pepperolje. en enkel og smakfull rett som passer til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss ekstra jomfrolivolje
- 2. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 1/4 ts tørket knust rød pepper
- 4. 340 g store reker, kokte
- 5. 4 plommetomater, skåret i tynne båter
- 6. 1 boks på 425 g cannellini-bønner (hvite kidneybønner), drenert
- 7. 225 g pasta med skjellform
- 8. 225 g grønne bønner, trimmede og kuttet i 2,5 cm lange stykker
- 9. 6 ss fersk basilikum, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels-lav varme. Tilsett hvitløk og rød chili og rør i 1 minutt. Legg i reker og tomater; kok til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Tilsett cannellini-bønner og rør til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den nesten er al dente. Tilsett grønne bønner; kok til både bønner og pasta er akkurat møre, ca. 3 minutter til. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann. Ha pasta og bønner tilbake i kjelen. Rør inn reker, blandture, 4 ss basilikum og nok av kokevannet til å fukte pastaen. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle. Strø over resten av basilikumen.