
Lentils San Stefano
oppdag hvordan du lager lentils san stefano, en deilig vegetarrett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 kopper kaldt vann
- 2. 1 tyrkisk eller 1/2 kalifornisk laurbærblad
- 3. 1/2 pund små italienske linser (1 1/8 kopper; helst fra Abruzzo) eller små franske linser*, sortert
- 4. 2 oz ferskt svinefett (fra slakteren), hakket, eller 3 skiver bacon, hakket (1/2 kopp)
- 5. 3 spiseskjeer olivenolje
- 6. 4 skiver italiensk brød (ca. 1,5 cm tykt og omtrent 7,5 cm i diameter), ristet
- 7. 1/2 pund kokte poteter (2 mellomstore), skrelt og kuttet i 1/4-tommers terninger
- 8. 1 stor løk, finhakket
- 9. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 10. 1 (14- til 15-unse) boks hele tomater i juice, finhakket og juicen satt til side
- 11. 1 teskje sukker
- 12. 1 teskje salt
- 13. 1/2 teskje svart pepper
- 14. 3 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 15. 1 spiseskje finhakket fersk oregano
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Kok opp 3 kopper vann og laurbærblad i en kjele på 2 til 3 liter, deretter tilsett linser og la det småkoke, uten lokk, i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la linsene trekke i 1 time. Sil av linsene i en sil.
- 4Kok svinefett i en tung kjele på 6 liter over moderat varme, rør av og til, til det er dypt gyllent og noe fett er utvunnet, 6 til 8 minutter, og kast deretter faststoffene. (Hvis du bruker bacon, overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og sett til side til pynt.)
- 5Tilsett olje i fettet i kjelen og varm opp over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og stek brødskivene, snu en gang, til de er gylne, ca. 1 minutt totalt.
- 6Legg brødskivene på tørkepapir for å renne av, og krydre lett med salt.
- 7Tilsett poteter i fettet i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 7 til 8 minutter.
- 8Overfør med en hullsleiv til friskt tørkepapir for å renne av.
- 9Tilsett løk og hvitløk i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 6 til 8 minutter.
- 10Rør inn linser, tomater med juice, sukker, salt, pepper og de resterende 5 koppene vann, og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til linsene er akkurat møre og gryten har tyknet, 40 til 45 minutter.
- 11Fjern laurbærbladet og rør inn poteter, basilikum, oregano, salt og pepper etter smak.
- 12Tynn ut gryten med litt vann hvis ønskelig, og server over brødskivene eller med brød på siden.
- 13Strø over bacon hvis du bruker det.
- 142. Kok opp 3 kopper vann og laurbærblad i en kjele på 2 til 3 liter, deretter tilsett linser og la det småkoke, uten lokk, i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la linsene trekke i 1 time. Sil av linsene i en sil.
- 153. Kok svinefett i en tung kjele på 6 liter over moderat varme, rør av og til, til det er dypt gyllent og noe fett er utvunnet, 6 til 8 minutter, og kast deretter faststoffene. (Hvis du bruker bacon, overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av og sett til side til pynt.)
- 164. Tilsett olje i fettet i kjelen og varm opp over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og stek brødskivene, snu en gang, til de er gylne, ca. 1 minutt totalt.
- 17Legg brødskivene på tørkepapir for å renne av, og krydre lett med salt.
- 18Tilsett poteter i fettet i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 7 til 8 minutter.
- 19Overfør med en hullsleiv til friskt tørkepapir for å renne av.
- 205. Tilsett løk og hvitløk i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 6 til 8 minutter.
- 21Rør inn linser, tomater med juice, sukker, salt, pepper og de resterende 5 koppene vann, og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til linsene er akkurat møre og gryten har tyknet, 40 til 45 minutter.
- 22Fjern laurbærbladet og rør inn poteter, basilikum, oregano, salt og pepper etter smak.
- 23Tynn ut gryten med litt vann hvis ønskelig, og server over brødskivene eller med brød på siden.
- 24Strø over bacon hvis du bruker det.
- 256. *Finnes i spesialbutikker for delikatessevarer og helsekostbutikker.*
- 267. *Finnes i spesialbutikker for delikatessevarer og helsekostbutikker.*