Hello Fresh Mobile Banner
Lentils San Stefano

Lentils San Stefano

oppdag hvordan du lager lentils san stefano, en deilig vegetarrett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 kopper kaldt vann
  • 2. 1 tyrkisk eller 1/2 kalifornisk laurbærblad
  • 3. 1/2 pund små italienske linser (1 1/8 kopper; helst fra Abruzzo) eller små franske linser*, sortert
  • 4. 2 oz ferskt svinefett (fra slakteren), hakket, eller 3 skiver bacon, hakket (1/2 kopp)
  • 5. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 4 skiver italiensk brød (ca. 1,5 cm tykt og omtrent 7,5 cm i diameter), ristet
  • 7. 1/2 pund kokte poteter (2 mellomstore), skrelt og kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 8. 1 stor løk, finhakket
  • 9. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 1 (14- til 15-unse) boks hele tomater i juice, finhakket og juicen satt til side
  • 11. 1 teskje sukker
  • 12. 1 teskje salt
  • 13. 1/2 teskje svart pepper
  • 14. 3 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 15. 1 spiseskje finhakket fersk oregano

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Kok opp 3 kopper vann og laurbærblad i en kjele på 2 til 3 liter, deretter tilsett linser og la det småkoke, uten lokk, i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la linsene trekke i 1 time. Sil av linsene i en sil.
  4. 4Kok svinefett i en tung kjele på 6 liter over moderat varme, rør av og til, til det er dypt gyllent og noe fett er utvunnet, 6 til 8 minutter, og kast deretter faststoffene. (Hvis du bruker bacon, overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og sett til side til pynt.)
  5. 5Tilsett olje i fettet i kjelen og varm opp over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og stek brødskivene, snu en gang, til de er gylne, ca. 1 minutt totalt.
  6. 6Legg brødskivene på tørkepapir for å renne av, og krydre lett med salt.
  7. 7Tilsett poteter i fettet i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 7 til 8 minutter.
  8. 8Overfør med en hullsleiv til friskt tørkepapir for å renne av.
  9. 9Tilsett løk og hvitløk i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 6 til 8 minutter.
  10. 10Rør inn linser, tomater med juice, sukker, salt, pepper og de resterende 5 koppene vann, og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til linsene er akkurat møre og gryten har tyknet, 40 til 45 minutter.
  11. 11Fjern laurbærbladet og rør inn poteter, basilikum, oregano, salt og pepper etter smak.
  12. 12Tynn ut gryten med litt vann hvis ønskelig, og server over brødskivene eller med brød på siden.
  13. 13Strø over bacon hvis du bruker det.
  14. 142. Kok opp 3 kopper vann og laurbærblad i en kjele på 2 til 3 liter, deretter tilsett linser og la det småkoke, uten lokk, i 2 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la linsene trekke i 1 time. Sil av linsene i en sil.
  15. 153. Kok svinefett i en tung kjele på 6 liter over moderat varme, rør av og til, til det er dypt gyllent og noe fett er utvunnet, 6 til 8 minutter, og kast deretter faststoffene. (Hvis du bruker bacon, overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av og sett til side til pynt.)
  16. 164. Tilsett olje i fettet i kjelen og varm opp over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og stek brødskivene, snu en gang, til de er gylne, ca. 1 minutt totalt.
  17. 17Legg brødskivene på tørkepapir for å renne av, og krydre lett med salt.
  18. 18Tilsett poteter i fettet i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 7 til 8 minutter.
  19. 19Overfør med en hullsleiv til friskt tørkepapir for å renne av.
  20. 205. Tilsett løk og hvitløk i kjelen og sautér, rør av og til, til de er gylne, 6 til 8 minutter.
  21. 21Rør inn linser, tomater med juice, sukker, salt, pepper og de resterende 5 koppene vann, og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til linsene er akkurat møre og gryten har tyknet, 40 til 45 minutter.
  22. 22Fjern laurbærbladet og rør inn poteter, basilikum, oregano, salt og pepper etter smak.
  23. 23Tynn ut gryten med litt vann hvis ønskelig, og server over brødskivene eller med brød på siden.
  24. 24Strø over bacon hvis du bruker det.
  25. 256. *Finnes i spesialbutikker for delikatessevarer og helsekostbutikker.*
  26. 267. *Finnes i spesialbutikker for delikatessevarer og helsekostbutikker.*